Veszélyben a dél-budai szuperkórház?

2019. november 05. 21:04

Az elmúlt két évben jelentős előrelépés történt a budapesti egészségügyi ellátórendszer megújítása terén, bizonytalan azonban, hogy az önkormányzati választás után miként alakul a dél-budai szuperkórház sorsa. Egyelőre nem tudni, mit tervez az új városvezetés.

2019. november 05. 21:04
null
Konopás Noémi

Több mint kétszázezer négyzetméteres intézmény, amely a sürgősségi ellátás csúcsát képviseli, egyfajta mini-egészségvárosként funkcionál majd, ahol a diagnosztikai és a gyógyászati egységeken kívül oktatási és kutatási célú épületrészek, nővér- és orvosszálló, bölcsőde és óvoda, valamint egészségügyi szolgáltatások is helyet kapnak – cikkeztek a lapok 2019 februárjában azt követően, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás, és kihirdették, hogy Noll Tamás Ybl-díjas építész tervezheti a szuperkórházként emlegetett új Dél-budai Centrumkórházat.

A XI. kerületi Dobogón épülő komplexum megálmodói azzal számolnak, hogy a naponta ott megforduló 6000 beteget 2500-3000 dolgozó látja majd el. A természetes fényben úszó terek, az aktív rekreációs kertrész a stresszmentes gyógyulást segíti. A tervek szerint az intézmény 1100 ágyas fekvőbeteg-kapacitással bír majd, emellett napi 1500 járóbeteggel és mintegy 1000 látogatóval terveznek.

„A szakrendelők száma elegendő, ám az infrastruktúra javításra szorul”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!