Törököt fogni, medvét ölelni

2019. november 12. 22:47

Vigyázó szemét a német, az orosz és a török fővárosra veti a magyar kormány. Putyin és Erdoğan a minap külön-külön érkeztek Budapestre, de egymással is gyakran találkoznak. Bőven van közös témájuk a konfliktusoktól a vetélkedésen át az együttműködésig. Körképünk az orosz–török kapcsolatokról.

2019. november 12. 22:47
null
Estefán Zsolt

Ék vagy erős bástya a NATO-ban Törökország? Nyugatról nézve ezt a kérdést is felveti az Oroszországgal ápolt, egyre jobb kapcsolata. De lehet-e felhőtlen az erős egyéniségű elnökök által vezetett, egymással korábban többször háborúzó két ország viszonya? Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdoğan egymással egyeztetve halad néha kétoldalú konfliktust is okozó tervei megvalósításában, és mindketten gondosan ügyelnek arra, nehogy egymás lábára lépjenek. Ám ez nem mindig sikerül.

Mindketten gondosan ügyelnek arra, nehogy egymás lábára lépjenek
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!