A hallgatás ellen

2019. november 19. 21:43

Az elmúlt évek emlékezetpolitikai vitáiban rendszeresen elkövettük azt a hibát, hogy egy-egy szoborállítási vagy újratemetési kísérletet nem előzött meg az adott történelmi személy életútjának és életművének értékelése.

2019. november 19. 21:43
L. Simon László

Néhány héttel ezelőtt mutattuk be a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében a Ráció Kiadó és a székesfehérvári levéltár gondozásában megjelent, Hóman Bálint népbírósági perét és néhány évvel ezelőtti perújra-felvételét feldolgozó dokumentumkötetet. A patinás helyszín nem véletlen, hiszen a későbbi kultuszminiszter, akadémikus történész és numizmatikus Trianon után sok évig a Magyar Nemzeti Múzeum nagy hatású főigazgatójaként dolgozott. A Hóman Bálint és népbírósági pere című, több mint 600 oldalas könyvet Ujváry Gábor történész szerkesztette és látta el lábjegyzetekkel, s kiváló szerzők izgalmas tanulmányai teszik teljessé.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!