Szent Ferenc játszótér, Buda

2019. október 31. 03:12

2019. október 31. 03:12
null
Muray Gábor

„Olyan tereket szeretnék létrehozni, amelyekben nemcsak a test mozog, hanem a lélek is megnyílik. Számos mesetér megvalósítása után, öt évvel ezelőtt keresett meg Toldy-Schedel Emil, a budai Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Elmondta, hogy itt nőtt fel, ismeri az egész környéket, és a kórház parkjának alsó, elbozótosodott részét közösségi térré szeretné formálni. Az ugyanis az alapvetése, hogy a gyerekből áradó vitalitás nagyon jó hatással van a rehabilitációs ellátásban részesülőkre. A gyerekek által sugárzott életöröm közelében a betegek jobban és hamarabb tudnak regenerálódni. Számomra ez annyira szép gondolat volt, hogy nagy örömmel vállalkoztunk a főigazgató úr elképzelésének megvalósítására. Azóta öt év eltelt, itt a felújítás ideje, öröm ez nekem, látom, hogy szépen kopnak a figurák, használják őket.”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!