Összeurópai megoldást sürget a ciprusi belügyminiszter

2019. október 22. 08:38

A szigetország migrációval kapcsolatos kormányzati álláspontjáról Konsztantinosz Petrideszt, a Ciprusi Köztársaság belügyminiszterét kérdezte lapunk.

2019. október 22. 08:38
Matsuzaki Diána Sayuri

A migrációs válság kapcsán a híradások hajlamosak Olaszországra, Spanyolországra, legfeljebb Máltára szorítkozni, holott Ciprus a Földközi-tenger legdélebbi uniós országa, ezzel pedig az első számú állomás is, főleg a Törökország felől érkezőknek. A nyolcszázezres lélekszámú szigeten ma csaknem harmincezer ember menedékkérő vagy már védelem alatt álló személy, elhelyezésük és ellátásuk azonban egyre nagyobb terhet ró az országra. Nem beszélve arról, hogy az Észak-Cipruson jelen lévő, állandó diplomáciai feszültségben álló Törökország sem könnyíti meg a helyzetet.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!