LÓVASÚT, ZUGLIGET

2019. október 27. 21:28

2019. október 27. 21:28
null
Muray Gábor

„Amióta kiköltöztünk a Lóvasúthoz, a munkám is felfrissült. A zajos, zsúfolt belvárost madárcsicsergésre és természetközelségre cseréltük. Esténként és kora reggel még vaddisznóröfögést is lehet itt hallani. A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény első itt megnyílt kiállításán azt vettük észre, hogy egy idős hölgy könnyezik az egyik tablónk előtt. Kiderült, hogy a tablón látható Sigray Pál, aki 1892-ben a zugligeti egyesületet létrehozta, a dédapja volt.

A mostani, Egészségügy a Hegyvidéken című tárlatunkon egy olyan ember eszközeit is bemutatjuk, akinek igazán filmre kívánkozó élete volt. A Titanic mentőcsónakjaihoz siető RMS Carpathia hajó főorvosa ugyanis nem más volt, mint Lengyel Árpád, aki később Budán praktizált. A katasztrófa után nem szállt többet tengerre. Ő találkozott először a Titanic katasztrófáját túlélő közel hétszáz emberrel, orvosi értelemben ő mentette meg őket.”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!