Az átlagolás problematikája

2019. október 30. 22:38

A posztmodern liberalizmus célja, hogy az Igazságot viszonylagossá téve egyes kisebbségek érdekében főszabállyá emelje az abnormalitást.

2019. október 30. 22:38
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós

Ha valamennyi olyan ételt démonizálunk, mely csak az emberek egy kisebb csoportjának ártalmas, az élet elviselhetetlenné fog válni – írja a marketingvilág szellemiségétől igen idegen (ti. őszinte) módon Rory Sutherland, az Ogilvy UK reklámügynökség elnökhelyettese egy, a Spectatorben nemrég megjelent cikkében. A brit pr-guru a sófogyasztás kapcsán kialakult őrületet veszi alapul: azt mondják, hogy a sófogyasztás csökkentése „átlagosan” jó hatással van a népegészségügyre, mert egy kisebb csoport vérnyomása az egekbe szökik a sótól – miközben a többség számára teljesen ártalmatlan, tehát formálisan mindegy, hogy sózza az ételt vagy sem.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!