Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik

2020. szeptember 28. 16:30

Jelentős adóügyi könnyítésekről döntött a Gazdaságvédelmi operatív törzs.

2020. szeptember 28. 16:30
null

A családok és a vállalkozások érdekében jelentős adóügyi könnyítésekről döntött Gazdaságvédelmi operatív törzs – jelentette be a testület hétfői ülését követően a pénzügyminiszter. Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, a testület döntése alapján januártól a 11 százalékosra mérséklődő kisvállalati adó (kiva) bevételi értékhatára a kétszeresére, azaz 3 milliárd forintra emelkedik. Az egyszerűsített adónemet így jóval többen választhatják.

Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik

Az adminisztrációs terheket csökkenti, hogy 2021 második félévétől az adóhivatal minden cég számára elkészíti az áfabevallás tervezetét, így csaknem félmillió társaság mentesül a kötelezettség alól – tette hozzá. A vállalkozások mellett a családokat is segíti jövőre, hogy több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik. Az intézkedés csaknem 5 milliárd forintot hagy az érintetteknél.

A Gazdaságvédelmi operatív törzs emellett javasolja, hogy a magánszemélyeknek a cégek által biztosított járványügyi szűrővizsgálat mint juttatás adómentes legyen. A változás tesztenként több mint 7 ezer forint adó megtakarítását eredményezi a foglalkoztatónak – közölte a tárcavezető.

Varga Mihály végezetül bejelentette, hogy beruházások ösztönzése érdekében döntöttek a fejlesztési tartalék 10 milliárd forintos felső értékhatárának eltörléséről is. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az intézkedések összhangban állnak a kormány eddigi adópolitikájával, de a rendkívüli helyzet miatt gyorsítani kell az adók csökkentését, ügyintézésük egyszerűsítését, és a befektetések ösztönzését.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. szeptember 29. 09:53
"Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik" Örülne-e a kormány, ha a dolgozó a befizetni való adókat krumplival vagy közösségi szolgálattal tudnák le... amit maguk az érintettek határoznak meg, hogy mi mennyit ér? Szóval a nem átutalt vagy kézbe adott pénz lényegében nem pénz. A pénz világával működő gazdaságban egy beépített bartel-elem az parasztvakítás és előnytelen helyzetet teremt. Vagyis nem szabadon elkölthető "juttatás" az a megélhetésben nem mérvadó. Kivéve, ha ezzel elismerik , hogy Mo. társadalma szegény, mert a szegény családokban lehet, hogy a nem elköltött pénz tényleg megélhetést biztosít... életben maradást. De ez egy Fidesz konzervatív-keresztény Olcsó János faszari "segítsége", választások előtti irracionális ember elérése, kihasználása. Amiből azt lehet tudni, hogy valamiben segít az intézkedés, de ki olvassa át azt a másfél millió államigazgatási ügyet, hogy tudja tényleg létezik az ingyenessé válás. Lefogadom, hogy még az illetékes szervek sem tudják. (Valaki próbáljon meg érdeklődni a MÁV-nál, hogy ha valaki Németországba szeretne utazni vonattal, milyen feltételekkel válthat oda jegyet... ismeri-e az adott ország utazással kapcsolatos rendelkezéseit vagy esetleg a magunkét magyarokét? Nem fogja tudni.) Hát egy csomó felesleges kör futására számítson az, aki államigazgatási ügyet akar intézni ingyen a másfél millióból.
Secnir
2020. szeptember 29. 07:00
"Az adminisztrációs terheket csökkenti, hogy 2021 második félévétől az adóhivatal minden cég számára elkészíti az áfabevallás tervezetét, így csaknem félmillió társaság mentesül a kötelezettség alól" -nem. a kötelezettség alól nem mentesíti, mert ugyanúgy le kell adnia az adóbevallást, csak a könyvelés felét a állam végzi el. utána a könyvelőnek ugyanúgy át kell néznie.... "a családokat is segíti jövőre, hogy több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik. Az intézkedés csaknem 5 milliárd forintot hagy az érintetteknél." -melyik ez a másfél millió ügy? amin 3000 forint az ügyleti költsége? erről egy szó sem esett... parasztvakítás level 100
Korrupt Kornél
2020. szeptember 28. 19:11
arról is dönthetne már végre, hogy a számlák ne 3-4 naponta érkezzenek!
zakar zoltán béla
2020. szeptember 28. 18:21
MÉG MÁS: KEDVES MANDINER! 12.27-kor írtam néhány szót Váncsa elvtárs humoreszkjére? Hová lett az alany, a tárgy, s a többi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik