Szabó János, a rendszer áldozata

2010. február 23. 8:43
Guy Ritchie ütődött, bénázva bűnöző mellékhőseit juttatta eszébe az akadémikus, aki az Akadémia szerint egyébként nem is az.
„Szabó János rektor-tábornok lekommandózása kétségtelenül a legszórakoztatóbb momentum a hetek óta tartó, igen lelkesítő, ám annál érthetetlenebb letartóztatássorozatban. Újságírók, politikusok (ellenzékiek és a kormánypártiak egyaránt, bár utóbbiak kétségtelenül intenzívebben és berezeltebben) találgatják, vajon mitől jött meg hirtelen a rendőrség kedve pártkörnyéki korrupciós ügyek után nyomozni, hiszen az elmúlt nyolc (inkább tizenhat) év szinte bármelyik pillanatában legalább ennyi ügyet és pártpénzzsonglőrt foghatott volna a BKV-nál, a Mávnál, mindenféle helyeken. Valakinek valahol eljárt a szája? Valaki fölrúgott valamilyen dealt? Valaki már helyezkedik, és túlteljesít? Valószínűleg mindez együtt, és elég valószínű, hogy a tutit nem fogjuk megtudni soha.

Nehéz lenne megsaccolni, hogy a hazai biztonsági piac hány százalékát birtokolják az állami erőszakszervezetek aktív alkalmazottai, de biztos, hogy meglepően nagy számot kapnánk. (A maradék piac meg éppen a volt rendőröké, katonáké.)

Amilyen lenyűgöző lendülettel folyik most a korrupcióellenes harc, még az is lehet, hogy a rendőrség egyszer, miután már végzett a BKV-vel, a Mávval és a hadsereggel is, eljut saját magához. Enfarkába harap. Akkor kezdődik csak az igazi abszurd komédia. Mondjuk kiderülne, hogy a Szabó rektort lebirkózó kommandós másodállásban egy biztonsági cégnél kommandóz. Dőlnénk a röhögéstől.” 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nevetőizom kérdése.
Mert tényleg igaz: más terület, más szórakozás. Csak a poén nem változik.
Csontvázból van a szekrény!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés