Retkes lehet az SZDSZ új elnöke

2009. június 24. 13:19

Ismeretlen arcok lehetnek a megzuhant liberálisok elnökjelöltjei, a régiek közül már senki nem akarja vezetni a pártot.

2009. június 24. 13:19

Retkes Attila és Badacsonyi Szabolcs indulhat az SZDSZ elnöki székéért. Valószínűleg az SZDSZ egyetlen országosan ismert politikusa sem akar elindulni az elnöki tisztségéért. A „fodoristának” tartott Retkes Attila újságíró és a „kókisták” közé sorolt Badacsonyi Szabolcs orvos csaphat össze a SZDSZ vezetéséért. A II. kerületben politizáló, 1972-es születésű Retkes Attila zenetörténész, közgazdász a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd elvégezte a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem MBA-képzését, valamint az amerikai Newport International University közgazdasági doktori iskoláját. Az atv.hu értesülései szerint több, korábban Fodor Gábort támogató kerület is Retkes Attilát kívánja jelölni elnöknek.

Az orvos Badacsonyi Szabolcs a III. kerületi SZDSZ meghatározó alakja, bár a viszonylagos ismertségét még, mint a Budai Gyermekkórház igazgatója szerezte. Érdekes, hogy bár liberális fővárosi politikusként tevékenykedett, mégis óvatos kritikát fogalmazott meg a két évvel ezelőtt az egészségügyi reform fővárosi koncepciójával kapcsolatban. Bár általában diplomatikus, mindenkivel és minden oldallal jó kapcsolatot ápolni igyekvő politikusnak tartják az SZDSZ-ben, mégis Kóka János hívének könyvelik el sokan a pártban.

Retkes lesz az elnök? (ATV)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2009. június 25. 10:27
Retkes: "Nomen est omen".
imres
2009. június 25. 07:21
Nem mindegy? Ha nem lenne parlamenti párt, akkor a kutyát sem érdekelné.
tevevanegypupu
2009. június 24. 23:39
Miert ne lenne lehetseges? Liberalisok de nem szdsz-esek.
Nemhivo
2009. június 24. 22:13
Nagyon gáz, hogy a "liberális" szóról a többségnek a buzik, a cigók, zsidók meg a kábszer jut az eszükbe.. Pedig a magyarok 20%-a "állítólag" liberálisnek számít...Igaz lehet ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik