MDF: nincs lista Nógrádban

2010. március 25. 19:39
Az OVB megváltoztatta a Nógrád megyei választási bizottság határozatát, és megtagadta az MDF területi listájának nyilvántartásba vételét. A pártra így nem lehet Nógrádban listán szavazni, egyéni jelöltje is csupán egy lesz.
Az MDF Nógrád megyei területi listáját hétfő este vette nyilvántartásba a Területi Választási Bizottság. Ezen döntés ellen fellebbeztek magánszemélyek, melynek következtében az OVB tárgyalta az ügyet. A fellebbezés szerint a Nógrád megyei választási bizottság hétfő este szabálytalanul vette nyilvántartásba a párt megyei listáját, ugyanis – mivel Eötvös Mihály még a területi lista bejelentése előtt visszalépett a jelöltségtől – nem volt meg a pártnak a listaállításhoz szükséges két jelölt.

Az OVB 4:2 szavazati aránnyal helyt adott a kifogásnak. A vitában elhangzott: Eötvös Mihály március 21-én lépett vissza, a párt március 22-én jelentette be a területi listáját. Több tag is arra hívta fel a figyelmet, hogy a szükséges jelöltszámnak az elbírálás időpontjában meg kell lennie, ezt a feltételt pedig nem teljesítette a párt. Az OVB határozata ellen bírósági felülvizsgálatot lehet kérni a Legfelsőbb Bíróságtól.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

“A Magyar Nemzet újságírójának kérdéseire, miszerint a pártelnök hogyan vélekedik a jogsértésekről annak fényében, hogy a párt a saját alapszabályát is megszegve állított jelölteket, illetve, mi a véleménye az MDF-es kopogtatócédulák gyűjtésére vonatkozó rendőrségi nyomozásról, a politikus szó nélkül elhagyta a termet.”

Erről ennyit.

Szóval nógrádi vagy. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés