LMP: Kicsoda Bhasil Mohammed?

2010. március 26. 15:31
A zöldpárt szerint nemzetbiztonsági és adatvédelmi szempontokból is aggályos, hogy ismeretlen cégek ismeretlen munkatársai nyúlhatnak bele a lakossági és választási adatbázisokba.
Komoly aggodalomra ad okot az LMP szerint a hír, mely szerint illetéktelenek is hozzáférhetnek a választási informatikai rendszerhez. Az LMP arra kéri Molnár Csaba kancelláriaminisztert, hogy mutasson fel garanciákat, melyek a választási eredményeket kétségbevonhatatlanná teszik. A párt úgy véli, nemzetbiztonsági és adatvédelmi szempontokból is aggályos, hogy ismeretlen cégek ismeretlen munkatársai nyúlhatnak bele a lakossági és választási adatbázisokba. Ez a demokratikus működési rendbe, az országgyűlési választások tisztaságába vetett hitet is megrendítheti a választókban, valamint joggal veti fel az országgyűlési választási eredmények megbízhatóságát.

„Miért nem található a magyar nyilvántartási rendszerekben adat a marokkói Bhasil Mohammedről, aki a választási informatikai rendszert kifejlesztő Idom Zrt. alvállalkozójaként működött É.B.SZ.K. Kft.-t 2008-ban megvásárolta? Az É.B.SZ.K. Kft. jelenleg végez-e bármilyen, állami informatikai rendszerekhez köthető tevékenységet? Ha igen, átesett-e az ehhez szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon? Az idei országgyűlési választások informatika rendszerének módosítására, tesztelésére és működtetésére kiírt közbeszerzési tendert megnyert Idom Zrt. miért dolgozhat ismeretlen alvállalkozóval? Az Idom alvállalkozójával szemben milyen biztonsági követelményeket támaszt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala? Tételesen elszámolnak-e az általuk elvégzett feladatokkal? Az Idom vagy a nem ismert rubrikával megjelölt alvállalkozó kezében van a választási informatikai rendszer forráskódja?” - ezekre a kérdésekre vár választ Ivády Gábor, a párt képviselőjelöltje.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés