Be fogunk jutni az Országgyűlésbe

2010. április 3. 9:47
Az LMP szélsőbaloldali párt. Inkább kommunista, mint szocialista.
„– 1995 végén a szocialisták „I Love Bokros” feliratú pólót viseltek. Mostanában megint előkerültek a pólók. Miért is kellene szeretnünk önt?

– Azért, mert az őszinte, kendőzetlen, becsületes beszéd szerintem önmagában is értékelendő és ritka ebben az országban. Azért, mert valaki nem a népszerűség-hajhászási versenyben akar föltétlenül szépségdíjas helyezést elérni, hanem a becsületességi, őszinteségi, szakszerűségi, korszerűségi és célszerűségi versenyben. Az MDF azzal a programmal, amit az én nevem fémjelez, nem a választásra, hanem a jövőre szegezi a tekintetét. Sajnos ez a jövő nagyon sötét akkor, ha az erős és nagyméretű állam helyett nem lépünk végre az okos, ámde kisméretű, áramvonalas, hatékony, jó minőségű szolgáltatásokat tiszta kézzel és alacsony adminisztratív költséggel előállító állam irányába. (...)

- Azt nyilatkozta, hogy az MDF megtisztulását szolgálják a kilépések. Nemrég távozott az MDF-be 1988-ban belépett Eötvös Mihály , aki azt mondta, hogy az országos lista összeállításában az ön ultimátuma érvényesült. Csapody Miklós ezt azzal egészítette ki, hogy fenyegetően lépett fel. Miért megtisztulás, ha ezek az emberek kilépnek?

– Antall József 1989-ben azt mondta, ő a maga részéről nemzeti elkötelezettségű liberális, kereszténydemokrata, konzervatív. Hozzátette, ha bármelyik jelzőt elhagyjuk, már nem igaz az egész. Azt gondolom, az MDF kezd visszatalálni az antalli örökséghez és értékekhez. Ebben fontos a konzervativizmus és a liberalizmus is, ami véleményem szerint hézagmentesen összeillik.

– Úgy tűnik, mégsem.

– De igen. Azok, akik kiléptek, nyilván nem fogadják el ezt az értelmezést, de az én olvasatomban nem is letéteményesei sem a konzervativizmusnak, sem a liberalizmusnak. Érdekes, mihelyst valaki kilép az MDF-től, az ötszörösére növekszik a médiafigyelem. De amikor viszszajön valaki, mint Roszik Gábor, Király Zoltán, Debreczeni József, akkor nem, holott a viszszatértek konzervativizmusát, szabadelvűségét nem hiszem, hogy bárki meg merné kérdőjelezni. Ha szűken közgazdasági szemlélettel közelítem meg a kérdést, akkor azt kell mondjam: azok, akik jönnek, többet hoznak, mint amennyit a kilépők visznek.”

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

gyermekem, mi ez a primitív fenyegetőzés és mit akarsz kivizsgálni?

maszkos rendőrök?

lol.

Rajcsányi Gellért vagyok, a Mandiner főszerkesztő-helyettese, vagy fél tucat módon tudsz a blogvilágban vagy közösségi hálókon üzenni nekem.

s te ki vagy, egyébként?

mondd, milyen az elfogulatlan újságíró?

mit kell ahhoz tenni, hogy elfogulatlan legyen egy újságíró?

na, az újságíró senki vagy valaki?

ezt vitassátok meg az éjszaka során - vigyázzatok, holnap ellenőrzöm!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés