A csalóra szavazz, ne a fasisztára!

2010. január 20. 8:35
A képletben Orbán Fidesze áll Le Pen és a Front National helyén.

„Az az ország, amelyet Orbán létrehozni és működtetni tud, csak békés egymás mellett élésre és polgárainak kreatív energiáit mozgósító fejlődésre nem képes. Ami az ő fejében van, az egy 19-20. századból ittmaradt, a nemzetek közti és polgárháborúkra szakosodott, folyamatosan hergelt és hamis ideológiákkal megbolondított, saját vezetőinek, saját ostobaságának-tudatlanságának és saját indulatainak kiszolgáltatott társadalom. Egy jól uralható társadalom.

A képletben tehát mégiscsak Orbán Fidesze áll Le Pen és a Front National helyén.

Chiracén meg a szocialisták.

Az elviselhetetlen, tűrhetetlen, siralmas MSZP.

(...)

Egyszóval: ami engem illet, én átveszem a francia elnökválasztás első fordulója után elterjedt szlogent, még akkor is, ha a korabeli egyenlet mindkét oldala túlzás (hiszen már a franciáknál is az volt, de hát ez a szlogenek természete): »Votez l’escroc, pas le facho!«, azaz »A csalóra szavazz, ne a fasisztára!« Amit megfontolásra ajánlok minden elbizonytalanodott liberális és baloldali honfitársamnak.”


Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van ennél lejjebb?

Olyan könnyen fasisztáznak ezek a magukat értelmiséginek mondók, és olyan könnyen nyelik be, hogy orruknál fogva vezették őket a szocik.
Ebben van egy szánalmas és egy reménykeltő elem.
A szánalmas, hogy még mindig hű vazallusként szolgálják azokat, akik őket is becsapták.
A reménykeltő, hogy van már olyan értelmiségi réteg, aki legalább látja, hogy a mostani klientúra csalók gyülekezete, és nem próbálja a csalást nagy államférfiúi tettként bemagyarázni.

Nem tudom. Mi mindenesetre nagyon hálásak vagyunk nekik.

Mihancsik az még a Mozgó Világ-szubkultúrának is a legalja. Kicsit gonosz Mihancsik cikkeket belinkelgetve ismertetni a közönséggel a "ballib nézőpontot", nagyjából olyasmi, mint a szegény Szilvásy-öcsi jósdáján élcelődni.

Ezek szerint, te állítod, a rendőrök a fradista huligánok szintjén áll. Nem egyéb, mint egy nagy vandál csürhe.

Minden irányból sántítanak a rendőröket védő megnyilvánulások. Lehet, hogy valaki elveszti a fejét és üt-vág, de akkor pszichológiailag alkalmatlan rendőrnek.

Felül kell vizsgálni a teljes rendőri állományt, ad absurdum, fel kell oszlatni, mert 2006 ősze bizonyítja: ez a rendőrség nem alkalmas arra, amire szántuk: szakmai munkára.

Asszem "valagába".

Ööö miért gyurcsány most öregecskedő felesége fiatalkorában tán szépség volt?

Fridi is tán nem a szépségeket keresi hanem a Galámus szoros szépségeit! :-)

http://galamus.hu/images/stori..

muhaha :)

A Rendőrség lassú megváltozásáról szóló gondolatokat tükröz az október 23-i rendőrségi lövész-osztagos sakkfigura index.hu-s interjújának részlete:

""
Utólag milyen az akkor történtek megítélése a rendőrségen belül?

Most már nagyon vegyes, ma már azt mondják hogy néhány faszkalap miatt szopunk. Főleg a lövészeket szidják, mert mi okoztuk a legtöbb és leglátványosabb sérülést. Szerintem jönnie kell egy szemléletváltásnak és el kell telnie még néhány évnek, hogy a rendőrség feldolgozza a történteket. Az viszont érzékelhető, hogy 2006 ősze óta nagyon sokan lettek nemzeti érzelműek azok közül, akik részt vettek az oszlatásokban annak idején.

Meggyőződésből változtattak a világnézetükön, vagy pedig mert hatalomváltás közeledik?

Egy részük meggyőződésből, más részük divatból, de végbement egy változás az állományban.

A rendőri vezetés mit szól ehhez?

A rendőri vezetők rendszerint karrieristák, azt mondják, amit éppen hallani akarnak tőlük. Lehet hogy szűk baráti körben megvan a véleményük, de hivatalosan egyelőre nem támogatják a nemzeti érzelmű rendőröket.
""

"már Sztálin lejáratta az antifasizmust."

Sztálin (egyébiránt) azért neveztette a korabeli hitleri német berendezkedést fasizmusnak, mert a nemzetiszocializmus mint elnevezés a sztálini berendezkedésre is erősen illeszthető lett volna!
Csak megkülönböztetés gyanánt lett a hitleri izé fasizmus.

Figyelj ide ha Te előbb elküldted Askeladdent az anyja viszeres valagába, akkor miért számítasz tőle utóbb arra hogy népünk régről ismert vadászmadaráról, mítikus madarakról toleránsan csevegjen Veled? HE??

Askeladden persze az 2006okt23-i Astoriánál történt megemlékezést "lila sállal bemenni a fradi kemény magba" dolognak tudatosítja mindmáig, de az azért csakcsupán hülyeség, nem kell érte anyjába küldeni.

Ezt, azt hiszem, Chirac kikérné magának.
E helyett az asszony helyett én kérek elnézést, Gyurcsányékat hogyan lehet egy napon emlegetni a volt francia államfővel?
Ez az igazi mucsaiság, nem más.
Görcsösen ragaszkodnak a kivívott pozíciókhoz, a megszerzett státushoz, nyüszítenek, ha veszélyt éreznek. Kár, hogy hülyeségeket is beszélnek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés