Rendőrség vizsgálja Roger Waters nácis öltözetét Németországban

2023. május 26. 19:45
A Pink Floyd sztárja a The Wall 40 éve ismert főszereplő karakterét alakította a színpadon, de ez nem jött be a németeknek.

Kiborította a bilit a Pink Floyd sztárja Németországban. Mint a BBC írja, Roger Waters május 17-én lépett fel Berlinben, a színpadon fekete nagykabátban mutatkozott, piros karszalaggal, amelyen egy fehér kör alapon két keresztbe tett kalapács volt látható. A show egy pontján pedig a tömegbe lőtt egy MP-40-es géppisztoly másával. 

Közgyűlöletre uszítás gyanúja miatt nyomozunk,

mert a színpadon viselt ruházat a náci uralom dicsőítésére vagy igazolására használható, és ezzel megzavarja a köznyugalmat” – nyilatkozta a német rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy Waters ruhája az SS tisztek ruhájára emlékeztető.

A Pink Floyd sztárja a The Wall lemez és zenés film 40 éve ismert főszereplő karakterét alakította a színpadon: több rajongó is jelezte, hogy Waters ugyanezen ruhát már több alkalommal viselte színpadon.

Videófelvétel is készült az ominózus esetről, íme:

 

Az eredeti jelenet a filmből, a Pink nevű karaktert Bob Geldof alakítja:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baszki! Ezek nem látták A fal című filmet?

És a Horn Gyula-sétány? Ő nem csak színpadon viselt rossz emlékű öltözetet, hanem élesben is. Élt annak a ruházatnak minden hatalmával és így minden szennyével is.

Megalapozott és jogos a felvetésed pufajkás Gyula ex kormányfőnk kapcsán,

De egyébként
"Béta Nulla Tangó" talán ellenpontja kíván lenni a régebbi keltezésű "Béta Olga Tangó"-nak, értsd talán nem nick-változata egyazon valakinek.

Németeknek üzenem: nyolcvanvalahány évvel ezelőtt tetszettek volna érzékenyek lenni, ma nem itt tartanánk. És talán Watersnak is lett volna apukája.
Ne most tessék kompenzálni, már késő!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés