A Fidesz csak megvédte a kisnyilast

2023. május 25. 10:28

Czeglédi Csaba
Facebook
Összenő, ami összetartozik.

„A Fidesz csak megvédte a kisnyilast. Novák Előd ellen köztörvényes ügyben folyik büntetőeljárás a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt, a bíróság indítványozta is, hogy az Országgyűlés függessze fel a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének mentelmi jogát.

Ehhez a képviselők kétharmadának szavazatára lett volna szükség tegnap a Parlamentben, azonban a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz mégsem biztosította a többséget. A kormánypártok pontosan tisztában voltak azzal, hogy Novák az eljárás végén elvesztette volna a képviselői mandátumát. Így hát megvédték. Összenő, ami összetartozik.

(Novák egy korábbi próbára bocsátás ideje alatt követett el a vád szerint két újabb bűncselekményt, ezért a próbára bocsátást a a bíróság megszüntette, és annak érdekében, hogy a korábbi bűncselekmény miatt büntetést szabhasson ki Novák ellen, a korábbi és az új ügyet egyesítenie kellett – ezt akadályozta most meg a Fidesz).

Arról nem is beszélve, hogy Novák és a Mi Hazánk évek óta azt hangoztatják, hogy el kell törölni a mentelmi jogot, idézem Novák egy parlamenti felszólalását (kommentbe beteszem a forrást): »A Mi Hazánk Mozgalom eltörölné ezt az idejétmúlt politikusi privilégiumot, hogy ne bújhassanak a mögé a politikusok«.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés