Attól, hogy a háttérhatalomról beszélsz, még nem vagy antiszemita

2023. május 25. 12:59

Cs. Király Tamás
magyar jelen
Meg kell különböztetni a tisztességes zsidó embereket azoktól, akik gaztetteket követnek el. Interjú.

„Ezzel a palesztinok is egyetértenek?

Amikor kint voltam, több – nem szélsőséges – palesztinnal is volt szerencsém beszélni, és ők is azt mondták, hogy a jelenlegi Izrael állama mindenkinek megfelelő kereteket biztosít.

Azért a palesztinok többsége nem vagyok benne biztos, hogy ezt az álláspontot képviseli, de mindegy, menjünk tovább. Mi a helyzet az ún. nemzetközi zsidósággal?

Személyes célom, hogy úgy lehessen beszélni akár a globális pénzügyi világ, akár a háttérhatalmak működéséről, hogy nem kapom meg az antiszemita jelzőt.

Szerintem ezért jó az a politika, amit Benjamin Netanyahu is folytat, mert nagyon bátran fogalmaz meg kritikát például Soros Györggyel szemben, s ezzel feloldja az eddigi béklyót, miszerint, ha te arról beszélsz, hogy a világot elnyomó pénzügyi körök kizsákmányolnak, akkor antiszemita vagy.

Határozott álláspontom, hogy ez nem zsidó kérdés. Meg kell különböztetni, és meg is kell védeni a tisztességes zsidó emberek tömegeit azoktól a szereplőktől, akik gaztetteket követnek el. Akiknek nem az a bűnük, hogy zsidók, hanem az, hogy sem Istent, sem embert nem néznek a döntéseik során. Ráadásul a háttérhatalmak és a pénzügyi világ nem minden szereplője zsidó, ahogy a szabadkőművesek közül sem mindenki. Aki pedig történetesen az – és itt van vitám például Drábik Jánossal –, az sem a zsidóságából fakadóan követ el tisztességtelen dolgokat. Ezt a kérdést nem etnikai alapon kell megközelíteni.

Vannak olyan szervezetek és sajtótermékek, amelyek már ezeket a mondataidat is burkolt antiszemitizmusként értékelnék…

Tudom, és ez teljesen nonszensz. A globális pénzügyi világ és a háttérhatalmak problematikáját egyesek úgy próbálják elfedni, hogy ha te ezekről beszélsz, akkor antiszemita vagy. Én vállaltan Izrael-barát vagyok, kiállok Izrael mellett, sőt már ilyen jellegű tüntetést is szerveztem. A feleségem holokauszt-oktatással foglalkozik, és keresztényként rendkívül hálás vagyok a zsidó népnek a Szentírásért, sőt magáért Jézus Krisztusért is. Az azonban engedtessék meg, hogy amikor arról beszélünk, hogy bizonyos körök hogyan nyerészkednek háborúkon, járványokon, gazdasági válságokon, akkor ne lehessen annyival lerázni minket, hogy aki erről beszél, az antiszemita. Az egész világ közbeszédének ez lenne az érdeke.”

Nyitó: Facebook/Cs. Király Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés