A hegyvidéki baloldal nem támogatja a helyi Fidesz békepárti nyilatkozatát

2023. május 25. 14:50
A Fidesz képviselői mellett csak a volt LMP-s képviselő szavazott igennel a Hegyvidéki Önkormányzat békepárti nyilatkozatára.

„Ismételten elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez. Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett. Azt várjuk el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket,amelyek a háború kiterjedésével járnak.”

Erről a három határozott és egyértelmű mondatról szavazott ma a Hegyvidéki Önkormányzat képviselőtestülete, azonban a hegyvidéki baloldali képviselők nem támogatták – áll Fonti Krisztina, az önkormányzat fideszes képviselőjének bejegyzésében. 

Pedig a hegyvidéki Fidesz frakciója mindent megtett, hogy megtaláljuk a legkisebb közös nevezőt.

Az eredetileg hosszabb, 8 pontból álló nyilatkozat előterjesztője, a II. világháborút kisgyerekként átélő Gámán Gábor leszűkítette javaslatát a fenti két pontra, azt gondolva, hogy az minden jóérzésű, a béke mellett elkötelezett ember számára támogatható. Ám a baloldal képviselői még ezt sem fogadták el. Nyilvánvalóan a napi pártpolitikai ügyeskedés fontosabb számukra” – áll a bejegyzésben. Fonti Krisztina szerint a Fidesz képviselői mellett csak a volt LMP-s képviselő szavazott igennel a Hegyvidéki Önkormányzat békepárti nyilatkozatára, a többi baloldali vagy nemmel szavazott, vagy tartózkodott.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miből gondolod, hogy Lavrov nem fogadna el egy azonnali békét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés