Zöldeket beszél

2023. május 24. 6:07

Pilhál György
Magyar Nemzet
Vinne el a metróhuzat, Karigeri!

„Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy hétfőn a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére (öt megálló a Deák tértől), de nem szorult. Főpolgármester úr szolgálati autójával – egy környezetszennyező dízel Volkswagennel – vitette magát a ceremóniára. (Ha emlékezetem nem csal, ő javasolta korábban a hivatalosságoknak: »Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül…!«) Ráadásul csúnyán elkésett a lakli ember, húsz percen át várakoztatta a kinyakkendőzött egybegyűlteket.

Nagy szerencse, hogy a megnyitó programban ezúttal nem szerepelt metróutazás. Lelki szemeimmel azért elképzelem, ahogyan szaunához »öltözött«, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal bohóckodó fiatalok lepik el a szerelvényt a metró azonnali klimatizálását követelve. Valahogy úgy, ahogy 2017-ben egy kánikulai napon Karácsony Gergely szöttyedt párttársai vetkőztek neki egy ilyen amatőr színielőadásnak. Emlékszem, az attrakció végén Karigeri ájtatosan kijelentette: ha ő lesz a városvezető, azonmód véget vet ennek a tarthatatlan állapotnak. Ígéretei azonban csupán a megválasztásáig szóltak… (Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt, az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem. A kétségbeejtő Dorosz Dávid »klímavédelmi« helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Arról hebegett szerencsétlen, hogy momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni a klímaberendezéseket. Ez olcsóbb és zöldebb.)

Vinne el a metróhuzat, Karigeri!”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

***

Ennyibe került a 3-as metró öt és fél évig tartó, uniós rekordernek számító felújítása

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látva a helyszínre való megérkezését, megalázóan bánik a kísérőjével, egy alacsony nővel, aki futólépésben követi Gelgelyt. Gelgely rá sem néz.

De ugye te nem tennél ilyesmit? Vagy annyira udvarias egy nővel, hogy nem hagyod felsőbbrendűséged tudatában utánad loholni?

Értelek. Gelgely nem biztos, hogy férfi, a nő nem biztos, hogy nő.

Alapvető udvariasságról van szó. Abban igazad van, hogy ez manapság hiánycikk, ezért nem érzékeled a hiányát, megszoktad.
Szerintem nem láttad a videót.

Te vagy a Gelgely?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés