Ki a békepárti?

2023. április 1. 19:27

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére?

„Ráadásul a kormánypártok javaslata nem feltételeket akar szabni a békekötéshez, nem akar pápább lenni a pápánál egy harmadik béketervvel, hanem amellett foglal állást, hogy azonnali tűzszünetre és a tárgyalások megkezdésére van szükség. Ne haljon meg senki holnaptól, ne maradjon árván, özvegyen senki, ne folyjék több vér, hanem értsenek szót.

Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére? Ki az az elvetemült, aki vágóhídra küldi az ukrán népet, hogy vele büntesse, gyengítse, győzze le az agresszort csak azért, hogy neki ne kelljen rettegnie tőle? Ki meri álszent módon honvédőnek álcázni azt a proxyháborút, amely a hadviselő féltől teljesen független, idegen érdekek szolgálatában dúlja fel Ukrajnát? Nos, az ilyen ember nem békepárti, hanem háborús uszító!

Mondják azt is a konfliktuson nyerészkedők zsoldját élvezők, hogy zavarja őket azon szankciók elítélése, amelyeket Orbán Viktor is megszavazott. Nem értik, vagy inkább tudatosan elhazudják, hogy a miniszterelnök soha nem támogatta a szankciós politikát, és mindig igyekezett felmentést, kivételes bánásmódot kicsikarni hazánk számára a konkrétan nemzeti katasztrófával fenyegető ötletek vonatkozásában, mielőtt az európai egységnek legalább a látszatát őrizve, nem akadályozta a szankciók bevezetését.

Végül ne feledjük azt sem, hogy a szöveg kifejezetten felszólítja mindazokat, akik hajlamosak erre, hogy tartózkodjanak az olyan politikai akcióktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik. Akinek ez nem fontos, az ne csodálkozzon, ha háborúpártinak nevezzük. És akkor még jól járt, mert ha egy közszereplő idegen megbízásból konkrét kárt okoz hazájának, azt inkább hazaárulónak mondja a jog is. Aki pedig az öldöklés tőszomszédágában azonnali tűzszünetet akar, az nem Putyin-párti, nem amerikapárti, hanem magyarpárti. És a magyar érdek egyértelműen megfogalmazható: azonnal fejezzék be a pusztítást! Ha ezt nem érti meg a háborúba ájult magyar ellenzék, saját létén kívül veszélybe sodorja az egész országot, de túlzás nélkül mondhatjuk, az egész világot.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

***

Megszavazta az Országgyűlés: Magyarország a béke pártján áll

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondok egy szofisztikáltabb üzenetet: még több fegyvert az ukránoknak!
Kétségtelen, ez még több halottal is járna, de nem azok halnak meg, akik fegyverért kunyerálnak.
Ez az üzenet a még több fegyverről azoknak szól, akik tárgyalásokra képtelenek. Nem tudják, hogy mi fán terem a diplomácia. Viszont tudnak a szervükkel zongorázni.
Ide jutottunk az evolúcióban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés