Ballag már a vén, fekete, ázsiai, latin, indián és LMBTQ-diák tovább

2023. március 29. 22:09
Egy michigani egyetemet azért ért kritika, mert az intézményen öt, faji, szexuális és nemi identitás szerint elkülönített diplomaosztó ünnepséget is tartanak majd.

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként.

***

Egy michigani egyetemet azért ért kritika, mert az intézményen öt, faji, szexuális és nemi identitás szerint elkülönített diplomaosztó ünnepséget is tartanak majd. A Grand Valley State University (GSVU) Multikulturális Ügyek Irodája ugyanis a következő hónapban a fekete,

az ázsiai, a „latin”, az indián és az „LMBTQIA+” diákok számára tartandó ballagási ünnepségeket vagy ünnepségeket szervez.

Az egyetlen olyan ünnepség, amelynek a központ ad otthont, és amely nem a faji kérdésekre összpontosít, a jelek szerint a „Levendula Ballagás” lesz. A szivárvánnyal díszített egyetemi weboldalon „az LMBTQIA+ és szövetséges diákok személyes és tudományos eredményeit” ünneplik majd. A hallgatók jogosultak a „Kiváló LMBTQIA+ Diploma Díjra” is, amelyet „annak a 2023 őszi vagy téli félévében diplomázó kivételes diáknak adnak, aki magát az LMBTQIA+ közösség tagjaként azonosítja” – áll a GVSU oldalán.

Az elmúlt években több más liberális egyetem is hasonló gyakorlatot követett a diplomásosztók kapcsán.

Matt Walsh konzervatív kommentátor egy tweetben nevetségesnek nevezte a michigani egyetem külön ballagási rendezvényeit. „Nevetséges. A Grand Valley State University öt szegregált ballagási ünnepséget tart, kiemelve az ázsiai, fekete, LMBT, spanyolajkú és indián végzősöket. A heteroszexuális fehéreknek természetesen nem lesz külön ünnepség” – írta.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itthon minden téren szabadság van.
Azt olvastad, hogy Franciaországban egy nőt el fognak ítélni, mert azt írta Macronra, hogy : szemét! Ezért a lakásán három rendőr kereste fel! Egy év börtön néz ki neki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés