„Nagyrendezvény”

2023. március 28. 6:08

Pilhál György
Magyar Nemzet
A felekezet EP-listavezetője pedig a molinóábrázatú Jávor Benedek lesz.

„Talán megérti az olvasó, hogy nálunk nem került címlapra a Párbeszéd »nagyrendezvénynek« meghirdetett vasárnap délelőtti vígjátéka. Úgy ítéltük meg, nem sokan karmolnák össze magukat az izgalomtól, hogy megtudhassák: Párbeszéd – Zöldek néven fut majd neki a párt a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásoknak, a felekezet EP-listavezetője pedig a molinóábrázatú Jávor Benedek lesz. Hát aztán?

Egy mínuszos hírben is elfért volna a történet. Hogy én most mégis jegyzetet kanyarítok az eseményről, annak oka a mindnyájunkat bosszantó újbóli felismerés: itt ez a tagság, program és teljesítmény nélküli, kétségbeejtő bagázs, amely – az MSZP farvizén – már kétszer is bejutott a parlamentbe, százmilliós állami pénzek fölött rendelkezik, rá­adásul a főpolgármestert is ő adja. Mi ez a kabaré? Jávor Benedek külön vicc. Mint cseppben a tenger adja vissza a gyülekezet igazi arculatát.

Amikor a legutóbbi uniós voksoláson úgy döntött a választó, hogy a továbbiakban eltekint a tenyérbemászó ember ipari méretű följelentgetéseitől, ármánykodásaitól, jött segítség, a csókos párttárs, a mozgalmi cimbora, Karácsony Gergely. A főpolgármester nem feledkezett meg talajt fogott haverjáról, és bevette az elvtársi szaftosba. Jávor a magyar főváros brüsszeli irodavezetője lett. (Milliós apanázsért, persze – jutalomüdülés közpénzből.) Az ökoharcos feladata Budapest uniós képviselete »innovációs és klímaügyekben«, emellett lobbizni, hogy a szivárványos Budapest a kormányt megkerülve kaphassa a brüsszeli pénzeket. És közben persze kitartóan ármánykodjon, mószerolja az Orbán-rendszert, míg bele nem zöldül.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ok.
De kérem, a külseje miatt senkit ne piszkáljunk.

felesbe hozni? rezsiszilárdunk épp gőzerővel azon ügyködik, hogy személyes bosszúja melléktermékeként a két fideszes kerület közül az egyiket beáldozza. és nem nagyon látszik, hogy fentről bárki az orrára koppintana hogy ezt azért mégsem kellene. ha nem történik addig radikális fordulat, lesz majd pislogás a választások éjszakáján.

Völner Judiiiiiiiiiiiiiiit!

Rogán Antaaaaaal!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés