Idén már márciusban elkezdték a „magyarellenes sajtótermékek” a Balaton elleni lejárató kampányt

2023. március 27. 12:05

Bohár Dániel
Facebook
Értem én, hogy nektek az a feladatotok, hogy minden ellen hergeljetek, ami magyar, a miénk és sokat jelent nekünk, hiszen ezért kapjátok külföldről a fizetést.

„Rekord! Idén már márciusban elkezdték a magyarellenes »sajtótermékek« a Balaton elleni lejárató kampányt.

A teletext nevű dollármédium azzal indította a hetet, hogy a balatoni lángos ezen a nyáron már tényleg megfizethetetlen lesz.

Balatoni gyerekként szeretném megnyugtatni a teletextes firkászokat!

Attól, hogy minden évben megírjátok a megfizethetetlen lángos történetét, a magyar emberek enni fognak lángost a Balatonon, akkor is ha a fejetek tetéjére álltok.

Értem én, hogy nektek az a feladatotok, hogy minden ellen hergeljetek, ami magyar, a miénk és sokat jelent nekünk, hiszen ezért kapjátok külföldről a fizetést.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mit csinálnának azzal az »újságíróval«, aki mondjuk Horvátországban a horvát tengerpart ellen hangolja az embereket.

Nem lenne szép vége…”

Nyitókép: MTI/Varga György

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Nyugatra lapátolták ki a pénzt a magyar csatornázási, gáz, áram és stb. művekből, az nem fájt? Még abban is megegyeztek, hogy mekkora kell legyen a minimum profit, hogy a nyugati uraságoknak megérje.
Akármikor inkább arra szavazok, hogy az a pénz itt maradjon, itt költsék el, itt jótékonykodjanak belőle.
Nem vagyunk mi senki gyarmata, nem is leszünk az!

Minden drágább lett, mindenhol. A minőségről jobb nem beszélni. A lángos az egyik legolcsóbb étel, kár, h. minden falat zsírrá válik. Elbűvöl, ahogy a kevéske lisztből a kelesztés után egy illatos, foszlós, nagy tál tészta lesz.

A magam részéről egész köménymagot szoktam beletenni, nem kevés tojást, a puha tésztával nem kellemes dolgozni, de a tészta legyen mégis puha. Sohasem lesz igazán olajos. A tálalás gürcös, mert a reszelt sajtot, tejfölt, átpréselt fokhagymát elő kell készíteni. (Esetleg a fokhagymát bele lehetne keverni a tejföl be.) Ezzel egyidőre kell szervírozni egy jó teát. Nem rendszeresen, de sütök, a darabok téglalap alakúak, átlósan bevágva. Míg a gyerekek kicsik voltak, szabadkonyhás nyaralásokon is sütöttem, nagyon szerették.

Magad uram, ha szolgád nincsen!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés