Napi 4,5 millió forintért lobbiztak volna palira vett brit képviselők egy kamu koreai cégnek

2023. március 26. 16:16

A Led by Donkeys (Szamarak a vezetőink) politikai kampánycsoport buktatta le a képviselőket.

2023. március 26. 16:16
null

Magasrangú tory képviselők napi 10.000 fontot kértek azért, hogy egy kamu koreai cégnek kampányoljanak – írta meg a The Guardian, videófelvételekre hivatkozva. Mint írták, a volt kancellár, Kwasi Kwarteng és a volt egészségügyi miniszter, Matt Hancock beleegyezett, hogy napi 10.000 fontért (kb. 4,5 millió forint) dolgozzanak egy hamis dél-koreai cég érdekeinek előmozdítása érdekében, miután a Led by Donkeys (Szamarak a vezetőink) nevű kampánycsoport nyilvánvalóan átverte őket.

Egy harmadik már kicsit szerényebb volt, ő napi 6.000 fontért vállalta volna  amunkát. Sir Graham Brady a videó-találkozón világossá tette, hogy nem képviselheti az érdekeltséget, de azt mondta, hogy esetleg tanácsot adhat a cégnek, hogy kit keressenek meg a kormányban. Egy negyedik képviselő pedig úgy érezte, hogy átverés az egész.

Neki lett igaza.

Mint mondta, azt hitte, hogy előzetes megbeszélést folytat egy céggel, de „kiderült, hogy ez a cég hamis, hamis weboldallal”. Hancock szóvivője azt mondta, hogy „teljesen szabályosan” cselekedett, és bírálta azt, amit „egy magánbeszélgetés illegális közzétételének” nevezett.

A beszélgetéseket nyilvánosságra hozó Led by Donkeys csoport azt akarta bizonyítani, hogy míg a választók brutális megélhetési válsággal küzdenek, addig a képviselők nyitottak zsíros megbízásokra.

Nyitókép: Kwasi Kwarteng és Matt Hancock brit képviselők.
Forrás: The Guardian.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 27. 02:53
MEg a vegen a hulladek politikusnak all feljebb! Vicc az egesz az angoloknal is, meg mindenhol. Ezek mint MZP, kilora megveheto senkihaziak.
komment2010
2023. március 26. 22:24
Ilyesmi nálunk is történt szerintem. Nekem kicsit hajaz az eset Kósa Lajos és az "örkökösnő" esetére. Ott talán nem napidíjas volt a "megállapodás".
Házam Hazája
2023. március 26. 21:36
5 millió forint naponta? Csiliárd eurók repkednek a nagy semmibe.
sirfrancis
2023. március 26. 21:17
Úgy vágják rá az összeget gondolkodás nélkül, hogy akár azt is feltételezhetjük, hogy ez a bevett tarifa. Nem először csinálják, nem gondolkoznak az összegen, kapásból és egybehangzóan. Végülis volt miniszterekről van szó. Brady nem volt miniszter, ő csak 6000.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik