Indiánozással fogadták a hírt a román politikusok, hogy romák mellé épülne iskola a brassói településen

2023. március 26. 22:11
A köztisztviselők feketéknek és indiánoknak nevezték a romákat, s egyikük feltette a kérdést, hogy „a cigányok az iskola udvarára menjenek tanulni?”

Indiánozással fogadták a tanácsosok, hogy a roma közösség közelébe iskola épülne egy Brassó megyei településen – írta meg a TransTelex. Mint ahogy a lap írta, rasszista megszólalásokkal és nevetgéléssel fogadták a szerdai tanácsülésen a Brassó megyei Barcaszentpéter község helyi tanácsosai azt az ötletét a polgármesternek, hogy

iskola épüljön a település romák lakta részébe.

A testületi ülésről készült videók tanúsága szerint a köztisztviselők feketéknek és indiánoknak nevezték a romákat, s egyikük feltette a kérdést, hogy „a cigányok az iskola udvarára menjenek tanulni?”

A videót Flavia Boghiu, Brassó USR-s alpolgármestere tette közzé a Facebook-oldalán. Bejegyzése szerint a rasszista megjegyzéseket a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két tanácsosa, köztük az alpolgármester és a Román Ökológiai Párt (PER) tanácsosa tették.

„Az ilyen nyelvezet és egy romák lakta negyedben történő iskolaépítés elleni fellépés senkitől sem fogadható el, még kevésbé azoktól, akiket a közösség vezetőinek tartanak!” – szögezte le Boghiu.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott nincs szegregáció?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés