Napi rekordot döntött a Lampedusára érkező migránsok száma

2023. március 25. 13:47

Olaszországban január eleje óta hivatalos tájékoztatás szerint már több mint húszezer, tengeri átkelésre alkalmatlan lélekvesztővel érkezett illegális bevándorlót regisztráltak.

2023. március 25. 13:47
null

Több mint kétezer migráns érkezett 24 óra leforgása alatt a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, ami új rekordnak számít – jelentette az APA osztrák hírügynökség az olasz parti őrség közlésére hivatkozva.

Szombatra virradóra hét csónakkal 267 illegális bevándorló ért partot, miután egy civil hajó és az olasz parti őrség biztonságba helyezte őket. Pénteken 1778 migránst regisztráltak, akik 43 csónakkal érkeztek Lampedusára. A sziget menekülttáborában ez idő szerint

1831 migráns tartózkodik – közölték a hatóságok.

Olaszországban január eleje óta hivatalos tájékoztatás szerint már több mint húszezer, tengeri átkelésre alkalmatlan lélekvesztővel érkezett illegális bevándorlót regisztráltak. A két megelőző év ugyanezen időszakában ez a szám hatezer volt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Concetta Rizzo

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2023. március 26. 17:00
Tankokat és lőszert a migriknek! Ez már emberi jog Európában.
ThunderDan
2023. március 26. 10:48
Álprobléma, nem létezik, fideszes figyelemelterelés. Még több tankot kell küldeni Ukrajnába!
kozmosz
2023. március 26. 01:43
Hány éve láttam először ezt a képet? Három, négy?
Újjáélesztett Dodó
2023. március 25. 23:04
Mi, a felelős, fejlett és gazdag Nyugat továbbra is kitartunk elveink mellett, miszerint gazdasági növekedés a legfőbb jó, ez megkérdőjelezhetetlen dogmánk. Ha emiatt esetleg élhetetlenné válnának egész országok, mert szétcsesztük a klímát, és ott már nem lehet tovább élni, akkor is. Ha minden erdő helyett termőterület kell, hogy nekünk legyen kaja, meg bioetanol, meg energiafű, akkor is. Ha háborúra van szükség, hogy a legyártott fegyvereket eladjuk, ám legyen háború. Ez a mi hitvallásunk, az áldozatok dögöljenek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik