Pontosan ezen a napon, 33 évvel ezelőtt volt az első szabad választás Magyarországon

2023. március 25. 10:59

Most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk: az MSZP gyakorlatilag megszűnt létezni, a Népszabadság már a múlté.

2023. március 25. 10:59
null
Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
Facebook

„Pontosan ezen a napon, 33 évvel ezelőtt volt az első szabad választás Magyarországon.

Emlékszem, sokan közülünk, akik a kommunista diktatúra időszakában nőttünk fel, attól tartottak, ez a nap soha nem jön majd el.

Azok, akik most »visszasírják« a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra, az elnyomás, amikor a lelked is megnyomorítják. Soha nem tudhattuk, hogy ki a besúgó, a beépített ember, ezért senki nem mert őszintén beszélni. Bár Magyarország a “legvidámabb baraknak” számított, a félelem, az állandó rettegés szinte kézzelfogható volt még a 80-as évek második felében is.

Azt gondolom, hogy több mint három évtized után most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk, hiszen az MSZMP utódpártja, az MSZP 1,5%-on áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A pártállam »szócsöve«, a Népszabadság már a múlté.

Szabadság van és béke.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2023. március 26. 12:57
Orbán egyik bűnöző barátja, bizonyos Pecina, egy fehérgalléros osztrák bűnöző (el is ítélték már Ausztriában). Orbán, mikor az osztrák kancellárnál járt, ezzel a bűnöző spanjával külön is találkozott (titokban). Pecina kamuból (strómanként) felvásárolta a Népszabadságot, majd "gazdasági indokokra" hivatkozva egy szombati napon random módon megszüntette. Orbán bűnöző barátja, pecina még megyei lapokat is felvásárolt (a keleti végeken), de azokat nem szüntette meg "gazdasági okok miatt", hanem átpasszolta ménszaros kesmájának.
bagira
2023. március 26. 01:13
Múltmaradványainak Gyurcsány klánnak - szdsznek szabad volt minden szabad rablás ment eu segítséggel . Eus vezérek nem a jobboldallal nem néppel tárgyalt. Közben 1.5 millió munkanélküli nyomorgott éhezett fázott . Gengszter váltóknak nem volt elég az állami vagyonok maguknak átrendezése , emellett imf-től óriási adósságot felszedtek nagy részét ellopták . Országot csődbe kormányozták a mérhetetlen korrupció rablás eladósítás miatt Ebből fizették a közalkalmazottakat nyugdíjakat az ország gazdasága lebénult , Brüsszeliták - bukott kommunisták az országot szét lopták .
mamarizsa
2023. március 25. 19:56
És 2010-ben az utolsó.
Pierre
2023. március 25. 17:13
az utolso meg 2010-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik