Gyurcsány 1288. Coelhoja avagy a magyar baloldalnak történelmi beidegződése a seggnyalás

2023. március 25. 19:28

Kötter Tamás
Facebook
Ezek Gyurcsányék! Velük áll szemben egy önérdekét felismerő és aszerint cselekvő nemzeti kormány!

„Gyurcsány 1288. Coelhoja avagy a magyar baloldalnak történelmi beidegződése a seggnyalás

Ha megfigyeltétek a magyar baloldal és a »nyugat« között a Kádári konszolidáció időszakában létrejött és bár némi formai változáson, a helyzethez igazításon átesve, de fennáll egyfajta üzlet menti összekacsintás.

Azzal indult, hogy a ‘60-ás évek első harmadától, a kádári nyitás keretében mi megvesszük az összes lejárt szavatosságú szarukat (gyakran a terepet ismerő, a két világháború közt és alatt szolgálatot itt teljesítő náci diplomaták bevonásával; lásd Borvendég Zsuzsanna kutatásait) cserébe Kádár jó sajtót stb kapott, mialatt vígan akasztott.

A rendszerváltás után a nyugati behozatal kiegészült előbb politikai, majd ideológiai és most életmódbeli minták átvételével az ország módszeres kifosztása mellett.

A magyar baloldal hatalomra kerülését követő a privatizációs hullámok illetve az ezekkel energetikától, közművekig helyzetbe hozott nyugat cégek segítségével folytatta a Kádári alkut, amelynek lényege nagyjából ez volt: Ti, kedves magyar baloldal, fel-és beáldozzátok a magyar bel- és külpolitikai és gazdasági érdekeket a mi érdekeink oltárán, cserébe Mi, a mértékadó »nyugat« elnézzük az összes disznóságot, amit elkövettek. Így fordulhatott elő, hogy 2006-ban a választásokat befolyásolható brutális hiányt csak a szavazás után kellett jelenteniük vagy éppen az, hogy saját állampolgárait véresre végezhette, koholt vádak alapján elítéltethette éppen a Gyurcsány vezette helytartótanács.

Ezek Gyurcsányék!

Velük áll szemben egy önérdekét felismerő és aszerint cselekvő nemzeti kormány!”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki meg tudja keresni a Porchéjét, az csak ragaszkodjék hozzá, ha úgy tartja kedve.

Rejtély számomra, hogyan képes valaki ebben a semmilyen szempontból sem megfelelő, országvezetésre bizonyítottan alkalmatlan családban látni és várni Magyarország sorsának jobbra fordulását.

Talán csak itt vannak olyan sokan. Egyébként bármikor változhat a széljárás Nyugaton. Itt nem annyira, mert az Orbán kormány mégiscsak józan paraszti ész alapon dolgozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés