Bidenék demokráciacsúcsa

2023. március 25. 8:50

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Megannyi lélekgyilkos, cinikus senki, és/vagy elmeháborodott neokommunista.

„Biden »demokráciacsúcsot« hív össze, háta mögött önmagával, önmaga s családja múltjával, a hazája viselt dolgaival, s odaülnek mellé Európa elveszejtői, s mind büszkén kihúzza magát, mint Európa és a demokrácia képviselője, megmentője, a jövő záloga, a titkok tudója, a bölcsek kövének egyedüli hordozója. Megannyi lélekgyilkos, cinikus senki, és/vagy elmeháborodott neokommunista, ami semmit sem jelent, mert a »neo«csak a fügefalevél, ami ugyanazt a célt szolgálja, mint a demokráciacsúcs: elfedi a valót és a végtelen ürességet.

Húzzuk félre a semmitmondás szivárványszínű függönyét, és kukkantsunk be e demokráciacsúcs paravánja mögé.

Ott van mindenekelőtt az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Éppen most derült ki róla, hogy tudatosan belehazudott saját népe és a világ képébe, amikor kijelentette, hogy ő és családja soha nem kapott pénzt Kínától. Majd előkerültek a banki bizonylatok, amelyek – egyelőre még »csak« azt – bizonyítják, hogy

Bidenék úgy egymillió-hatvannégyezer dollárt kaptak és fogadtak el Kínától. Eddig.

És most itt állunk, és nézünk. Az Egyesült Államok elnöke hazudott és lebukott. Ilyenkor le kellene mondania. Persze nem fog. Hiába kötelezné erre az alkotmány is, semmi sem fog történni. Volt már ilyen, Clinton és Monica románca idején az Ovális Irodában. Akkor az volt a menekülő út, hogy az USA legfelsőbb bírósága kimondta, az orális szex nem számít valójában szexnek, így az elnök tulajdonképpen nem hazudott. Az volt a pillanat, amikor úgy 160 millió amerikai férfi csapott diadalittasan a levegőbe, és este beszóltak a konyhába: – Anyukám, beugrom ide a sarki kuplerájba, de semmi szex, csak egy kis sz…patás lesz!”

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összegyűltek a demokrácia csúcson, a világ legdemokratább demokratái, a csúcs csúcsán Bidennel.

A második világháború alatt és azt követően is Moszkvában dolgozó brit tolmács, Hugh Lunghi a XX. század legfontosabb tanácskozásai közül jó néhánynak volt a szemtanúja. A BBC History most megjelent számában beszámol arról, hogy „a három nagy” találkozóin Churchill oldalán milyen benyomásokat szerzett.. A cikk teljes terjedelmében a BBC History 2013 novemberi számában olvasható.
Ami pedig Churchillt illeti, egyszer így nyilatkozott a bolsevik diktátorról:
„SZERINTEM SZTÁLIN AZ EGYIK LEGHUMÁNUSABB EMBER A VILÁGON.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés