A hvg újságírója egészen a Tagesspiegelig rohant panaszkodni a magyar sajtóhelyzet miatt

2023. március 23. 10:40
Állítása szerint nem lehet kérdezni Orbán Viktort. Pedig az ellenzéki sajtó rendszeresen kérdezhet a miniszterelnöktől kormányinfón, vagy nemzetközi sajtótájékoztatón.

A Tagesspiegel online megjelenő European Focus heti hírlevelébe írt Serdült Viktória, a hvg.hu újságírója Rövid cikkében feleleveníti azt az esetet, amikor a Telex újságírója egy vasárnapi mise után lépett Orbán Viktorhoz. Serdült azt írja:

A vasárnapi mise után megszólítani valakit udvariatlanságnak tűnhet. De valójában a magyar újságíróknak nincs más választásuk.

Szerinte „a sajtótájékoztatókról való kizárás és az, hogy nem kapnak választ a kérdésekre, mindennapos valóság azoknak az újságíróknak, akik nem a kormánypárt vonalát követik”.

De, van választásuk

Mindez némileg árnyalja a tény, hogy a vasárnapi misés incidens után pont ugyanez a telexes újságíró a 2022-es évzáró kormányinfón is kérdezhetett Orbán Viktortól, továbbá a nemzetközi sajtótájékoztatókon is kérdezhetik őt újságírók.

A panaszkodó Telex az évzáró kormányinfón is kérdezhetett Orbán Viktortól

Nyitókép: HVG Facebook-oldala

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Konkrétan pl. a telexes ürge (nem az Orosz Anna-imitátor, hanem a másik) az előre felírt kérdéseket alig tudta elnyökögni... Gulyás Gerinek volt kínos.

Szeretem, amikor a definíciókkal játszotok. Ugye a "fasiszta" sem azt jelenti baloldalon, hogy mondjuk "fasiszta ideológiát valló vagy szűkebb értelemben a fasiszta párt tagja", hanem addig húzgáljátok a kereteket, míg - micsoda véletlen! - pont belefér a Fidesz. (vagy más országban Trump, vagy Berlusconi, esetleg Netanjahu) - hol éppen ki a baloldal aktuális mumusa.
A definíciódból egyébként az következne, hogy ha lenne egy baloldali kormány, akkor a teljes baloldali média hirtelen elveszítené a függetlenségét - bár persze akkor nyilván megint megváltozna a "független" definíciója, hogy pont beférjenek a baloldali, kormánypárti lapok.
És itt még eszembe jutott Farkasházy "a humor mindig ellenzéki" Tivadar, meg Gálvölgyi János, aki a 2002-es kormányváltás után első Heti hetesben kezét tördelve fejtette ki, hogy ez csak egy szórakoztató műsor, az itt fellépő emberek nem önmagukat adják, csupán szerepet játszanak - ennyi mellébeszélés, ahelyett, hogy azt mondta volna, ami utána egyből kiderült: francokat ellenzéki humor az, balos kormány esetén azonnal az ellenzék ellenzéke lettek.

Azért lehet, mert ez a nő is inkább még Serdületlen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés