A nagy-magyarországos térképen Ukrajna kárpátaljai területei is magyar földként vannak feltüntetve

2023. március 23. 19:00

Hardy Mihály
Klubrádió
Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító.

„Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… szavahihetőségről. Az egész arról jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha éppen a tájékoztatással megbízott miniszter szavairól derül ki, hogy köszönőviszonyban sincsenek a – valósággal. Gulyás Gergellyel pedig éppen ez történt. Méghozzá egy olyan nemzetstratégiai fontosságú ügyben, hogy akkor most lehet vagy nem lehet nagy-magyarországos molinót meg sálat, árpádsávos zászlót lengetni a nemzetközi focimérkőzéseken. Vagy egyáltalán bevinni a stadionba. Ma este rövidesen kiderül, hiszen nemsokára kezdődik a magyar-észt barátságos labdarúgó mérkőzés, érdemes lesz a lelátót is fürkészni.

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA teljesen egyértelműen a tiltás mellett tette le a garast, hiába állítja az ellenkezőjét a miniszter meg az MLSZ együttvéve. Egyáltalán: fontos ez? Ez lenne most Magyarország legégetőbb kérdése? Önmagában aligha. Csakhogy minden sunyi maszatolás ellenére, tény, hogy a nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Azokat, akikre amúgy rá vagyunk utalva, meg akik a szövetségeseink lennének, például az Európai Unióban vagy többen a NATO-ban is.

Fordítsunk egyet a dolgon! El tudják képzelni, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár olyan sállal menne ki a Rapid Wien stadionjába, amire az Osztrák-Magyar Monarchia térképét hímezték? Vagy mondjuk Erdogan török elnök a II. Szulejmán korabeli Oszmán Birodalom térképével tüntetne a Galatasaray stadionban? Hiszen az a térkép is egy török történelmi szimbólum! Vagy mit szólna a világ, ha – szintén csak a történelmi hűség okán – Giorgia Meloni olasz kormányfő, Orbán egykor volt szövetségese a Római Birodalom térképével tüntetne a Lazio stadionjában? Ugye, nem fér kétség hozzá, azonnal orvost hívnának valamennyiükhöz, hogy elment a józan eszük. 

És csak a rend kedvéért: a nagy-magyarországos térképen a jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei is magyar földként vannak feltüntetve. Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító, aki ezzel a lépéssel a még ott maradt magyarokat hozza még súlyosabb helyzetbe. Aki égő gyufával vizsgálja meg, hogy van-e még a hordóban benzin. Maradva a labdarúgás nyelvénél: ennél nagyobb öngólt rúgni már lehetetlen. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége…”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a pofa átmenetileg repülötéri szóvivő vagy valam ihasonló volt.
Ócska bolsi, Dk tanonc, mindig a talpára esik.
Minden szava hazugság és csúsztatás.

Aki meg ezt leírja, az meg utolsó sz.rházi.

ha Ukrajnat jobban szereti mint Magyarorszagot, akkor lehet menni oda

"A múltat végképp eltörölni, Rabszolga-had, indulj velünk!"

Múltkor elnézegettem Magyarország K-i határát, a vasútvonallal, végig a mai Romániában, és végig színmagyar kisvárosokkal, pl. Nagyszalonta., a férjemnek éltek ott a Nagy-Homoród mellől odaszakadt közeli rokonai.

Gyomorforgató ezek után a magukat vitathatatlanul túlnyert utódállamok "érzékenysége", különösen annak tudtában, h. a határokon túlrekedt magyarok sorsa hogyan alakult. A számomra Románia a magyar szurkolói buszok román nyálban úszó ablakai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés