Most putyinoznak

2023. március 22. 7:08

Pilhál György
Magyar Nemzet
Az nem derült ki, hogy mivel pártolja a magyar miniszterelnök Putyint. Talán meghívta a házába vacsorázni?

»Putyin pártolásával Orbán kiírja Magyarországot a civilizált világból, bebetonozza hazánk elszigeteltségét az Európai Unióban, így tovább csökkenti annak esélyét, hogy valaha is megérkezzenek Magyarországra az uniós pénzek« – tájékoztatta kedves mindnyájunkat egy MTI–OS-közleményben Rónai Sándor, a DK uniós képviselője.

Hozzátette: uniós források nélkül csak fokozódik a magyar embereket sújtó orbáni infláció, a történelmi élelmiszer-drágulás, és fennmarad a hétszeres rezsiemelés. Mindebből a szkinhed külsejű fiatalember azt a következtetést vonta le, »az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy visszaszerezzük a hazánk iránti bizalmat és hazahozzuk az uniós pénzeket.«

Az nem derült ki az eszmefuttatásból, hogy mivel »pártolja« a magyar miniszterelnök Putyint. Talán meghívta a házába vacsorázni? Vagy kutyát ajándékozott az orosz elnöknek? Esetleg flörtbe hajló szenvedéllyel nézett Vlagyimir szemébe? Vajon mire gondolhatott Rónai Pubi?

Megfigyeltem, amikor valami infantilis marhaságot akar bejelenteni a Gyurcsány-párt, rendre ezt a kétségbeejtő legényt küldik a manézsba. Pár éve is őt bízták meg azzal, menjen be a köztévé stúdiójába, és mondja el, miért nem kívánnak élni a csatorna által biztosított nyilvánossággal. Ott ült a harcost alakító szűk atléta a műsorvezetővel szemközt, s öt perc alatt háromszor mondta el – más-más mondatszerkezetben – ugyanazt.

Hogy az ő pártja nem olyan ám, hogy elfogadjon a hazudós közmédiumtól öt percet alamizsnaként, még mit nem, tartsák csak meg maguknak stb. Dörgedelmeit az okostelefonjáról puskázta… Csak a műsoridő mentette meg a KO-tól. Ma már fejből putyinozik.”

Nyitókép: Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés