Hol van már a csőd rémképe? Ismét képes magas hozzáadott értékű termék gyártására a Dunaferr

2023. március 20. 22:40
Ez garancia arra, hogy a vasmű hosszú távon is hatékonyan működjön.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Dunaferr: március közepén újra indította meleghengerművét, ami azért nagy lépés mert így a Dunai Vasmű ismét magas hozzáadott értékű termékeket képes előállítani, ami garancia arra, hogy a vasmű hosszú távon is hatékonyan működhet – írja a duol.hu

A Fejér megyei lap megkereste Ajay Aggarwalt, a Liberty Steel Group Europe és a Liberty Galati elnökét, aki elmondta, hogy „a 2-es számú nagyolvasztó, az acélmű és a hideghengermű februári sikeres újraindítása, valamint a kokszoló blokkok stabilizálása után a meleghengermű újraindítása újabb fontos lépés a vasmű hosszú távú működtetése felé. Ennek része az is, hogy a Liberty elkötelezett a környezetkímélő acélgyártás, a fenntarthatóság mellett”.

A Dunaferrnél abban bíznak, hogy a bérgyártási munkából lesz akkora bevétel, ami átsegíti a céget a következő hónapokon, esélyt adva a további hatékony működéshez. Persze nem mindenki érdekelt a sikerben, ezért is állt néhány napja a nyilvánosság elé Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár, mondván: „A gyár folyamatosan telik meg élettel, hozzátéve, ha nincs Liberty, nincs acélgyártás”. 

Ismert: az elmúlt hónapokban nehéz és intenzív szakaszát élte a vasmű, amely február végén indult újra. Előtte rövid időre  nemfizetés miatt egy rövid időre kikapcsolták az áramszolgáltatást a telephelyen, ami által veszélybe került két sokmilliárdos berendezés: a nagyolvasztó üzemszerű leállítása és a kokszoló minimálisan szükséges üzemeltetése. Végül a kormányzat nyújtott segítséget.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában