A nyomozók tehát bekopogtatnak az orosz elnök dolgozószobájába

2023. március 18. 16:39

Kötter Tamás
Facebook
A képtelenség célja: Ukrajnának eszébe ne jusson fegyverszünetet kérni körözött személy vezette országgal.

„Miután elképzeltük, ahogy az URH kocsi kimegy Moszkvában a Kremlbe, a nyomozók bekopogtatnak az orosz elnök dolgozószobájába és foganatosítják annak letartóztatását, majd kinevettük magunkat ezen a képtelenségen, egy picit gondolkodjunk el rajta, hogy mi is volt ennek a minden realitást nélkülöző jogi aktusnak a valódi célja:

Ukrajnának eszébe ne jusson fegyverszünetet kérni, ne adj Isten békét kötni, egy körözött személy által vezetett országgal. Ezt az ötletet, más nem hadviselő fél se merészelje tanácsolni, de még csak sugallni sem Ukrajnának.

Ukrajnának marad a háború, a vérontás és a rombolás; Európának, az EU-nak a gazdasági visszaesés, az elszegényedés.”

Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meh. Szerinted Fercsi és Klára nem telcsiznek vele kutyatartási tanácsokról meg ételrecepteket sem cserélnek azóta?

Putyin eddig sem utazgatott olyan szabadon, de egy ilyen elfogató parancs technikailag is kizár egy semleges színhelyen tartott legfelsőbb szintű béketárgyalást. Nem mintha sok esély lenne rá, de az elvi lehetőségét is. Ráadásul Putyin elmozdításából szintén nem következik semmi. Ez egyszerűen bebetonozza Putyint. Ráadásul egy olyan ügyben aminek a jogalapja eleve igen gyenge lábakon áll.

A megbélyegzés értelmét nevetségessé teszi az, hogy kik bélyegezték meg. Azokat, akik iraki háborút hamis érvek alapján indították, miért nem bélyegezték meg? A líbiai rendszer lerombolását Európát is érintő káosz követte, akik ezt kiagyalták, miért nem bélyegezték meg? Csak példaként kérdezem.

Nem lehetetlen, hogy Ukrajnában már vannak olyan hangok, hogy be kéne fejezni az ukrán halottak árán idegen érdekekért folytatott háborút.

Na látod, nem kellett volna a NATO-nak lényegét tekintve megtámadni Oroszországot. Mert ugye a lényeg a fegyver, és másodlagos az, hogy ki használja, és az sem mellékes, hogy a minszki megállapodás leple alatt kik készítették fel Ukrajnát a sorozatos provokációk miatt várható orosz támadásra.

Nem kellett volna azzal dicsekedni, hogy lám, az egész nyugat Oroszország ellen van, mert arra teljesen jogos válasz az, amit az általad felsoroltak mondtak. Mit kéne mondani egy orosz nacionalistának egy ilyen, a nyugat által tudatosan vállalt katonai szembenállás esetén? Miért gondolod, hogy csak a nyugat joga értelmezni ezt a háborút, miért gondolod, hogy csak a nyugat által megszabott keretekben értelmezhető?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés