Hívjuk vissza Haynaut?!

2023. március 17. 13:58

Hardy Mihály
Klubrádió
Naná, legyen béke… Jöjjön hát Metternich, hozza el Jellasics a szabadságot, hívjuk vissza Haynaut!

„Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában ezen a »Legyen béke!« kifejezésen? Arra gondolok, amit a miniszterelnök tegnap Kiskörösön elmondott. Szerinte Petőfi Sándor 175 évvel ezelőtt »nyugodtan odakanyaríthatta volna a márciusi 12 pont elejére, hogy legyen béke!«. Nem tudom, a székesfehérvári gimnáziumban ki volt a történelemtanára a mostani kormányfőnek, de hogy egy ilyen mondattal manapság nem lehetne átmenni az emelt szintű érettségin, az biztos. Miféle béke??? A temető végtelen nyugalma. Béke poraira, meg síri csend!

Kevés olyan tiszta pillanata volt a magyar történelemnek, mint az 1848-as március 15-e. Most mégis, ebbe is megpróbál belerondítani az orbáni hatalom, meg a történelemhamisító igyekezet. Vlagyimir Putyin is megirigyelhetné.

 Az általam ismert Petőfi Sándor ugyanis ezt írta, egyebek mellett:

»Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart.« mMg hogy »Süvít a golyó, cseng a kard, Ez lelkesíti a magyart. Előre!«

Naná, legyen béke… Jöjjön hát Metternich, hozza el Jellasics a szabadságot, hívjuk vissza Haynaut! Nem baj, hogy az olaszok csak »bresciai hiénaként« emlegetik! Legyen béke…”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már rég visszajött Haynau.Hol Rákosi elvtársnak hívták, hol Gerőnek. Máskor Péter Gábornak, majd Biszku Bélának. Hívták Apró Antalnak is meg Farkas Vlagyimírnak, stb.

Meg kell szolgálja a pénzét a Klubrádiónál.

Mint KISZ-es lehetett volna. De leszállt a döglött kommunista lóról időben. (Míg te rajta maradták.)

Ezek megfoghatatlan gumikategóriák. Valószínűleg egy AI variálja őket pár tucat hasonló vudu kifejezés kíséretében. De ezt fizetett trollként te is tudod.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés