Bátorság

2023. március 17. 9:10

Batka Zoltán
Népszava
A jelenkor sehonnai bitangjai március 15-én Petőfi Sándor jeltelen sírján állva nyomkodták saját fejükbe a pléhbádog koronát.

„Mondhatnánk, hogy Orbánéknak annyi közük van a magyar tradícióhoz, mint kiskőrösi narancsos pizzának az olasz konyhához, de sajnos nem lenne igaz. A magyar történelem ugyanis kétosztatú: mindenkor voltak tisztító vihart hozó hősök és a gyáváknak az áradat után mindent ellepő, elszürkítő iszapja.

A történelem igazságtétele, hogy az utóbbiaknak jobbára nem marad neve csak nyoma, a szürke sár, erejük abban mutatkozott meg, hogy Petőfi vándorcsizmájára tapadva elnehezítették a költő lépteit. A történelem sárfigurái mindenkor arra használták a megalkuváson alapuló túlélésüket, hogy bosszút állhassanak a valódi hősökön. Így torolva meg saját fortélyos gyávaságukat.

Most sem történt másképp, a jelenkor sehonnai bitangjai március 15-én Petőfi Sándor jeltelen sírján állva nyomkodták saját fejükbe a pléhbádog koronát, a liberális Petőfit megtették a kereszténykonzi görénykurzus előfutárjának, Putyin katonájának, a Rákay Philip hasonmásverseny győztesének. A szélestenyerű Fejenagy hazug szájából éppen csak az nem hangzott el, hogy már Petőfi is kínai akkumulátorgyárakat akart az alföldi rónaságra.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak egy sehonnai bitang firkál összevissza.

Nekem tetszik ez az írás. Amíg ilyen az ellenzék "szellemi holdudvara", addig biztosan minden választáson kétharmadunk lesz.
Annyira ostoba ez az újságíró faszi, hogy már én vagyok zavarban.

Nocsak ott volt az a dk-s bohóc is, aki alufólia sisakot húzott a fejébe?

"A jelenkor sehonnai bitangjai március 15-én Petőfi Sándor jeltelen sírján állva nyomkodták saját fejükbe a pléhbádog koronát."

A NER udvarias meghatározása.

A Népszava még él?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés