Hogyan szervez puccsot az Európai Unió egy nem uniós országban?

2023. március 16. 15:34

Sebes Gábor
Facebook
Mire számíthat akkor Magyarország?

„Hogyan szervez puccsot az Európai Unió egy nem uniós országban?

Mire számíthat akkor Magyarország?

Az EU és az USA finanszírozza az izraeli puccskísérletet

Izraelben a radikális baloldali nem kormányzati szervezetek megpróbálják megbuktatni az új konzervatív kormányt, mert az ugyanazoknak a szabályoknak akarja a Legfelsőbb Bíróságot alávetni, mint más demokratikus országok. Tom Cotton amerikai szenátor azzal vádolta a Biden-kormányt, hogy részt vesz a kormánybuktatási kísérletben. Az EU Parlament ma vitatja meg az izraeli »demokráciát fenyegető veszélyt«.

Az EU és az USA finanszírozza az izraeli puccskísérletet

Tovább radikalizálódnak a kormányellenes tüntetések Izraelben. Múlt héten Tel-Avivban ezer tüntető blokád alá helyezte a miniszterelnök feleségét a fodrászüzletben, akit mintegy 300 rendőrnek kellett kimentenie. A baloldali radikálisok a kormány megbuktatására szólítanak fel, és »Halált Netanjahura« követelnek. Radikális tüntetők a parlamenti képviselők és kormánytagok magánházai előtt tiltakoznak. A múlt héten a Kohelet konzervatív agytröszt irodáit baloldali radikálisok lerombolták, és megfenyegették a munkatársakat. Az Izraellel szemben ellenséges német média az ellenzék radikalizálódását ünnepli, és rágalmazza az új konzervatív kormányt.

A múlt héten Caroline Glick újságíró feltárta, hogy a Biden-kormány hogyan finanszírozza a Movement for Quality Government in Israel (MQG) nevű civil szervezetet, amely a jelenlegi tüntetések ötletgazdája. Tom Cotton amerikai szenátor (Arkansas republikánus képviselője) azzal vádolta Joe Bident és a Demokrata Pártot, hogy »megpróbálják szabotálni Netanjahut«.”

Nyitókép: Frederick FLORIN / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most Izrael nem ér rá a palesztinokkal foglalkozni?
Amerika erőlteti rájuk is az aljas demokráCIAját?

2014-ben Kijevben is ok csinaltak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés