Ünnep után

2023. március 16. 7:49

Kácsor Zsolt
Népszava
Zsidóellenes demonstráció zajlott le Pesten 1848 márciusában. A nép már hiányolta a zsidóverést.

„Ha a március 15-i nemzeti ünnepen szónokoló politikusok rendre elmulasztják, legalább én hadd hívjam föl a figyelmet arra, hogy mi történt 1848. március 15-e után pár nappal Pesten. Én ugyanis nem vagyok sem szónok, sem politikus, nem kell megfelelnem az ilyenkor szokásos »Hogyan sajátítsuk ki az aktuális nemzeti ünnepet, s miképpen szőjük bele a beszédünkbe, hogy a másik oldal vezetői megveszekedett gazemberek?« elnevezésű, össznemzeti, pontosabban összpolitikai játszmának. Szóval 1848. március 15-e után pár nappal Pesten óriási tömegtüntetésre került sor, ám a nép, az is­ten­adta nép ekkor már nem a szabadságot, békét és egyetértést óhajtotta (miképpen a nép, ha őt kérdezik, ezek közül egyikre sem nagyon tart igényt, legfeljebb a markát tartja), hanem a nép azt óhajtotta, hogy most, miután kitört a forradalom, hadd szabadjon végre ütni a zsidót.

Zsidóellenes demonstráció zajlott le Pesten, a résztvevők száma alig maradt el a 15-én utcára vonult, állítólag tízezer fős tömegtől. A demonstrálók dühe azért irányult a zsidók ellen, mert az igaz ugyan, hogy 15-én a lelkes fiatalok a respublika nevében az osztrákoknak mentek neki, de a nép, az istenadta, erősen hiányolta a 15-i megmozdulás mozzanatai közül a szokásos zsidóverést. Mely zsidóverés után természetesen szabad rablás szokott következni, elvégre minden zsidóellenes megmozdulásnak az igazi célja voltaképpen a zabrálás, az állítólagos zsidó vagyon nemzeti kézbe kaparintása.

Megértem, hogy az ünnepi szónoklatok ezt az eseményt nem szokták kiemelni, megértem, de nem helyeslem – az összképhez ugyanis hozzátartozna. Éppen úgy hozzátartozna, mint annak hangsúlyozása, hogy az első felelős magyar kormány ülései inkább zajlottak franciául és németül, semmint magyarul, tekintettel arra, hogy a magyar arisztokráciának – Széchenyi és a többi bolondos álmodozó minden kísérlete és noszogatása ellenére – könnyebben fordult a nyelve a franciára és a németre, semmint a magyarra.”

Nyitókép: YouTube-videó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jujj!
Már Árpád is antiszemita volt. Ha meg nem, akkor zsidó!
Édes Jázusom, megértem, hogy csak megszidtad a farizeusokat, azért, hogy a többit intézzék el az emberek egymás között.
Elakadtunk, nem lehet elintézni.

Természetesen hazudik. (szerintem a Népszavához már eleve csak ilyen embereket vesznek fel)
https://neokohn.hu/2023/03/15/..

"Köztudott dolog, hogy a márciusi ifjak között sok zsidó volt, megírta ezt már 1898-ban Bernstein Béla (1868–1944) rabbi is Az 1848-49-iki magyar szabadságharc és a zsidók című könyvében, melyhez Jókai írta az előszót."

"Zsidók tömegesen jelentkeztek a nemzetőrségbe, ám amikor országszerte, de elsősorban a Dunántúlon elkezdődtek a zsidó heccek és a zsidókat ki akarták zárni a nemzetőrségből, akkor Petőfi, a szabadságharc egyik fő alakja szenvedélyes hangú cikkben vette védelmébe a zsidó vallású honfitársait az antiszemita németekkel szemben:

"Az egyetértés, mely eddig kivétel nélkül uralkodott a fővárosban, bomlani kezd. Német polgárok, bevádollak benneteket a nemzet és az utókor előtt, hogy azt ti bontottátok fel! E kettő ítéljen fölöttetek.

Ők nyilatkoztak először, hogy a nemzetőrségbe maguk közé zsidót nem vesznek, és így ők dobtak először sarat március 15-ikének szűz zászlajára!... avagy nem áll-e e jelszó és nem kiáltották-e velünk: szabadság, egyenlőség, testvériség? Igen, ti velünk kiáltottátok, ezt, de - most már látjuk – nem igazságszeretetből, hanem félelemből!..."

Szóval ha Kácsor nem a balos agendát próbálná megtámogatni, akkor talán kopogtasson a németeknél.

Régi troll, új néven.
Ezen sem fog hiányozni...
X

A hozzászólások alapján én is pont erre gondoltam: szándékosan provokál, hogy utána sírós hangon mondhassa, hogy ugye mennyire neki volt igaza.
Egy újabb árokásó, aki örömét leli az emberek megosztásában.

Én nem tudom megítélni, de hallottam már olyan véleményt zsidóktól, miszerint a globalista/baloldali zsidóságnak a holokauszt adja a zsidó identitását, a patriótáknak Izrael állam és a zsidó vallás - és őket sokkal jobban inspirálják Izrael sikeres önvédelmi harcai, mint holokauszt köré épített áldozati kultúra - leginkább azért, mert sokkal inkább tekintenek magukra a saját sorsukat alakító, sikeres harcosként mint áldozatokként.
Aztán persze lehet, hogy sokan így gondolják, sokan nem, és ennél jóval bonyolultabb a helyzet, de az biztos, hogy nálunk a baloldaliaknak tényleg a holokauszt a csoportképző erő.

A Népszava még él?

(( Szerintem ("hipotézisem szerint") "destsai" néven itt maga a Népszava szerző Kácsor Zsolt kommentel.

(Milyen nagyszerű hogy meg lehet vele itt tárgyalni a szándékokat :-D ))

Szerk.: Oké, most olvasom a frissebbet, NEM, nem azonos!

Én kronológiai sorban olvastam a kommenteket.
Egy már beírt de mégiscsak későbbi kommented volt amiben írtad Te magad, hogy nem a Kácsor vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés