Gyurcsány még puccstól sem riadna vissza

2023. március 16. 20:33

Horváth K. József
Magyar Hírlap
Nekik a hazájukkal kapcsolatban a minél rosszabb, annál jobb elv az irányadó.

„Tudjuk azt is, hogy Věra Jourová, a jogállamisági eljárással foglalkozó bizottsági alelnök kijelentette, hogy Magyarországot gyakrabban kell számonkérni, különösen az Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. Erre Kövér László úgy reagált, túlzó elvárásnak tartja, hogy együtt kellene csaholni a háborús kórussal. Szerinte a Brüsszelből jött üzenetek kísértetiesen hasonlítanak a szovjet időkre, csak a nemzetközi munkásmozgalom helyébe az európai értékek léptek, a Brezsnyev-doktrína helyébe a Jourová-doktrína. Kövér aláhúzta, olyan politikusok kérik most a támogatást, akik úgy viselkedtek az elmúlt években Magyarországgal szemben, hogy az ellenségünktől is durva lett volna. Volt tehát oka a Fidesz-frakciónak kritikát megfogalmazni a svédekkel és a finnekkel szemben.

Ezek után jön Gyurcsány és le történelmi útonállózza, piszkos alakozza a kormánypárti képviselőket, de leginkább Orbán Viktort. Mert »a magyar kormány hezitál, ellenáll, nem dönt. (…) Mert, a nevezett két ország kritikával illette a magyar demokrácia állapotát, a magyar kormányt.«

Gyurcsánynak az egyszerű kritika, hogy a svédek és a finnek mindent elkövettek azért, hogy a Brüsszel ne fizesse ki a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat. Nem csoda persze, hogy a Böszme ebben a helyzetben is Brüsszel oldalán áll, hiszen Dobrev Klárával az élen ugyanazt a követ fújják. Gulyás Gergely hangsúlyozta a legutóbbi Kormányinfón, hogy akár holnap át lehetne utalni a hazánknak járó pénzeket, ha Dobrevék a bizottságban nem erőltetnének újabb és újabb feltételeket hazánkkal szemben. Ami természetesen Gyurcsány Ferenc hozzájárulása nélkül nem valósulhatna meg. Nekik a hazájukkal kapcsolatban a minél rosszabb, annál jobb elv az irányadó.

Akkor kik is a történelmi útonállók, kik is a piszkos alakok? – tessék mondani.

Azokat gyalázza így, akik a nemzeti érdekeket védik. »Rongy politika, rongy emberek« – mondja kategorikusan, kijelentve, hogy a Demokratikus Koalícióban azon dolgoznak, hogy »minél előbb bukjanak«.

Bukjanak azok, akiknek fontos Magyarország, a magyarok sorsa. Mert utánuk »jönni fog egy jobb kor. Egy becsületes Magyarország. A Haza« – írja Gy. F., ami sokak szerint egyet jelent egy puccsal, a hatalom külső segítséggel való megdöntésével, aminek ugye Gyurcsány lehetne a főatyamestere. Ha nem is miniszterelnökként, mert ahhoz már nagyon nincs hitele, de meghatározó háttéremberként.

A szomorú az, kedves olvasó, hogy ez az írás nem humoreszk. Ők a baloldalon, meg amazok Brüsszelben és a tengerentúlon ezt komolyan gondolják.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát akkor 2006-ért börtönbe kell csukni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés