Így imádkoztak Orbánék Nick Vujicic-csal

2023. március 16. 7:47
Nagyböjti fotót nézegethetünk vezető kormánypárti politikusokról, ki ne hagyja.

Hoppál Péter, az Orbán-kormány kultúráért felelős államtitkára osztott meg egy fotót a Facebookon, ahol kormánypárti vezetők imádkoznak a padlóra térdelve: Orbán Viktor kormányfő, Novák Katalin köztársasági elnök és Nagy István agrárminiszter is a a térdeplők között.

„Nagyböjt 3. vasárnapja van” – írja Hoppál a közösségi oldalán. 

A fénykép tanúsága szerint az imádságot a hazánkba látogató világhírű előadó és evangelizátor, Nick Vujicic vezette. A közös imádságban a kormányfőn kívül részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Balog Zoltán református püspök, valamint a kormány több tagja és parlamenti képviselők is.

Emlékezetes, Vujicic legutóbbi magyarországi látogatása alkalmával is a Kármelita kolostorban fogadta őt a miniszterelnök és akkor is imádkoztak közösen. Akkor erről Orbán Viktor tett közzé fényképet.

Kép forrása: Hoppál Péter facebook-oldala

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Példamutató. Ez a lényeg.

Az ellenérzések gyökere a 45 plusz 12 éves balos agymosás. Az volt csak az igazi diktatúra, melyeknek közös jellemzője a vallásüldözés, mert életveszélyes számukra, h. a vallásos emberek számára van a megfélemlítéssel, megtorlással működtetett, nem a köz számára folytatott kormányzásuk felett Felsőbbség, világos életviteli követelményekkel, esetenként az általuk követelttel szemben.

Örülök, h. abban a kisvárosban ilyen szabad volt a légkör, másokban meg nem ennyire. A 80-as évek már a fellazulás ideje voltak.

Erről beszélsz?
"A külkereskedelmi vállalatok és az azok hátterében működő titkosszolgálatok tevékenységének hatására már a hatvanas évektől kezdve komolyabb illegális tőkekiáramlás is zajlott Magyarországon – idézik a szerzők Borvendég Zsuzsanna történész Az „impexek” kora című könyvének megállapításait is.
A felhalmozott pénzek egy része külföldi - főként bécsi - bankszámlákon, illetve külföldi vállalatoknál landoltak, a rendszerválásnál ez a pénz is visszaszivárgott a privatizációs lehetőségek miatt."

61-ben a férjem azért nem kaphatott Népköztársasági ösztöndíjat, mert a kari KISZ titkár a szomszég utcában lakva tudta, h. a család vasárnap misére jár. Később ezért nem maradhatott benn az Egyetemen, le volt írva, h. klerikális beállítottsága miatt nem engedhető a tanulóifjúság közelébe. Ez 65-ben volt. A tanszékvezető már kikérte a vállalatától, azután örültek, h. mégis maradt.

Soha nem térített, templomba járó voltát szigorúan magánügyként kezelte.

A tapasztalatok sokfélék lehetnek, nektek szerencsétek volt, örülj neki.

Akkor ÉKME volt. Lehetett volna egy másik élet, nem mintha ami jutott, az nagyon sikertelen lett volna, viszont az Egyetem mégiscsak egy elragadott lehetőség marad.

Nemcsak a vallásgyalkorlásért járt büntetés, a "nem megfelelő" család egyenesen kizáró oka lehetett a továbbtanulásnak, tehetségtől, középiskolai tanulmányi eredménytől függetlenül.

Lelkészgyerekek sorát zárták ki. Ez egy aljas rendszer volt, bár a 70-es évektől azért enyhült a kín.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés