Ukrán edző...

2023. március 15. 7:02

Bayer Zsolt
Bádog blog
Mennyi kedvesség, mennyi empátia egy kisfiú felé, mennyi jóság, mennyi szeretet.

„Tudod mit, edző bácsi? Takarodj haza inkább. És vidd magaddal a kapusod is...

Rúgjon gólt az MTK-nak – üzente a DVTK edzője a kisfiúnak, akinek elrontották a szülinapjátMeglepő szavak az ukrán edzőtől.

A hétvégén szokatlan jelenetre került sor a hétfői NB2-es bajnokin: az MTK-DVTK meccs második félidejének elején a kezdőrúgást egy születésnapját ünneplő kisfiú, Varga Énok végezhette el. Senkó Zsombor, a vendégek kapusa azonban az ilyenkor megszokottól eltérően a kisfiú két lövését is kivédte.

Bár a fiú ellen csillogtatta tudását, a tétmeccsen négy gólt is kapott a kapus, a végeredmény 4–2 lett az MTK-nak. A mérkőzés után a DVTK edzőjét megkérdezték, mit gondol arról, hogy Senkó elrontotta a Varga Énok születésnapi ajándékát, mire Szerzej Kuznyecov annyit válaszolt: rúgjon az MTK-nak gólt a gyerek!”

Nyitóképen: Szergej Kuznyecov, a DVTK edzője. Forrás: Képernyőfotó.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 224 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bayert túlpörgette a siker.

Aki látta a South Park vonatkozó epizódját érti:
Megvan Énok új brandje: MTK szurkoló - Focista - kisfiú - Áldozat.

Ezt a túltolt történetet még egy aspektusból nem rágták le: a kis Énok az új Messi, ötévesen végigcselezte magát a DVTK védelmén, és csak a kapus tudta megállítani.

Van. A szov... orosz birodalmi kultúra. Ilyesmi:
Orosz katona feleségének megkorbácsolása.

Az első világháborúban a sorkatonákat nem látogathatta meg a feleségük még akkor sem, ha messze a fronttól tartalékban voltak. Evdokia Merkulova, a fiatal írástudatlan felesége egy kozáknak a 9-es számú független doni századból, nem ismervén ezt a szabályt, meglátogatta férjét 1916 decemberében. Volt bátorsága panaszt tenni a felettes elöljárónak, miután a következő módon bánt vele a századparancsnok.
„Mihail Riszakov századparancsnok hamar felfedezte, hogy megérkeztem. Azt nem tudom, hogy miért, de parancsot adott a századnak december 5-én, hogy szemlére sorakozzanak és erőszakkal hasra fektetett engem a felsorakozott katonák előtt.
Két kozáknak megparancsolta, hogy hajtsák fel a szoknyámat és a kombinémat, majd fogjanak le a karomnál és a lábamnál fogva. A századparancsnok utasította a férjemet, hogy mérjen a meztelen testemre 15 korbácsütést. A végrehajtást személyesen ellenőrizte és fenyegette a férjemet, hogy az ütéseket teljes erőből alkalmazza és nem a ruházatomra, hanem a bőrömre. A férjem nagyon félt a parancsnokától és végrehajtotta az utasítását úgy, hogy a sebeim még mindig gyógyulófélben vannak. Ezután visszaküldtek a Donon túlra egy kísérő egységgel.”
(Antony Beevor: Russia, Revolution and Civil War, 1917-1921, Weidenfeld and Nicolson, 2022, 10. old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés