Robert C. Castel: Bahmut be van kerítve, és a városon belül ukrán csapatok vannak (VIDEÓ)

2023. március 14. 12:55
A biztonságpolitikai szakértő szerint az a kérdés, hogy a legmagasabb harcértéket képviselő katonáikat lecserélték-e az ukránok.

Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő, a Neokohn főmunkatársa volt a Hetek műsorának vendége. Morvay Péter műsorvezető felidézte, hogy a bahmuti harcokról eltérő narratívákat lehetett hallani az elmúlt időben. Felidézte, hogy az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt, hogy „a város védelmének minden egyes napja lehetőséget jelent számunkra, hogy időt nyerjünk a tartalékosok felkészítésére. Felkészüljünk a jövőbeli hadműveletekre.”

Erre a szakértő úgy reagált, „semmi nem változott.

A politikusok és a média a mi rövid memóriánkból élnek.

Bahmut úgy kezdte a karrierjét, mint egy fontos stratégiai célpont, amit az oroszok nem tudnak bevenni. Ha elkezdenek bevenni egy települést, az rögtön degradálja a település besorolását”

A tények nem változtak

Majd azzal folytatta, hogy „a tények azok nem változtak, a narratívákat illetően pedig egyetlen narratívát ismerek. Azt úgy hívják, hogy műholdas felvételek. Látjuk, hogy a város be van kerítve, és a városon belül ukrán csapatok vannak. Az egymillió dolláros kérdés, hogy sikerült-e az utolsó hetekben sikerült-e az ukránoknak lecserélni a legmagasabb harcértéket képviselő katonáikat területvédelmisekre, akiket azért küldtek oda, hogy tartsák a frontot, amíg lehet, és hősiesen haljanak meg.

Vagy ezek a haderők bent maradtak Bahmutban, és ők azok, akik harcolnak az oroszok ellen”

– tette fel a kérdést Robert C. Castel.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem. Ezen a héten fogják. Az ukránnáci fajtádat most lövik a ruszkik hűvös halomba. Bársonyon futnak perceim. :)

Csak annyit tennék hozzá Castel írásához, kizárt, hogy kicseréljék az ukrán védőket. Akik ott vannak sajnos meghalnak, ha szerencséjük van, hadifogságba esnek. Ez utóbbira akkor van esélyük, ha az "ukrán" politikusok elvesztik az ott lévő katonák felett a hatalmukat és megadhatják a katonák magukat.
Addig vérfürdő van, értelmetlenül.

Tegnap óta a ruszkik Bakhmutnál megbokrosodtak. Annak ellenére, hogy elfogyott a muníciójuk és már mind meghaltak, ma délelőttre a város délnyugati részét is elfoglalták és északon a "bevehetelen" ipari centrum egy részét is. Nincs több kijárat a városból, minden utat ellenőriznek. A várostól észanyugatra tovább terjeszkedtek Szlavianszk irányába, most már azt is tudják ágyúzni. Nem rossz teljesítmény egy rakás hullától.

Elolvastam. De ez nem változtat azon, hogy aki mostanra oda beszorult, az zsákban jön ki, vagy bilincsben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés