„Szeretem a magyar örökségemet” – mondta Jamie Lee Curtis az Oscar-díja után, nem tapsolták meg érte

2023. március 13. 10:38
Magyar mondókát énekelt, majd saját magyar örökségét emlegette az Oscar-díjat nyert színésznő – mire beállt a néma csönd.

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy kiosztották az idei Oscarokat.

A mainstream középszerűsége - kiosztották az idei Oscarokat, itt vannak a nyertesek!

A legjobb női mellékszereplő kategória díját Jamie Lee Curtis kapta meg. Később a színésznő a backstage-ben elénekelt egy magyar nótát, majd kijelentette: „Szeretem a magyar örökségemet”.

Azonban erre nem reagált semmivel a közönség, beállt a néma csend. Erre meg is jegyezte Curtis: „A terem nagyon elcsöndesült”; végül a beszéde korábbi fordulataira visszautalva azzal fejezte be: „Please, don't cancel me” („kérem, ne töröljenek”).

Jamie Lee Curtis 1958-ban született a hollywoodi sztárpáros Tony Curtis és Janet Leigh gyermekeként. Tony Curtis szülei zsidó származásúak voltak, apja a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiból, édesanyja a ma Szlovákiában található Nagymihályból származott, onnan vándoroltak ki az Egyesült Államokba.

A videót itt tudják megtekinteni, a mondókás, magyaros rész 5:30-tól kezdődik:

 

 

Jamie Lee Curtis egyébként két éve látogatott Mátészalkára, ősei nyomába eredve. Édesapja, Tony Curtis is többször járt a városban. Személyes relikviáiból kiállítást rendeztek be Mátészalkán, emellett a színészlegendáról kávézót is elneveztek. Jamie Lee Curtis, aki Magyarországon forgatott akkor a Borderlands produkció egyik főszereplőjeként, látogatásakor ezeket a helyszíneket is felkereste, valamint látogatást tett a helyi zsinagógában. 

 

Mátészalkára látogatott Jamie Lee Curtis

Mátészalkára látogatott vasárnap Jamie Lee Curtis színésznő, Tony Curtis lánya. A színésznő Hanusi Péter polgármester meghívására magánlátogatásra érkezett a szatmári régió fővárosába, ahonnan nagyszülei annak idején az Amerikai Egyesült Államokba emigráltak - közölte Mátészalka önkormányzata vasárnap az MTI-vel. A közleményben felidézik, hogy Jamie Lee Curtis édesapja, Tony Curtis többször is járt a városban.

Nyitókép: PATRICK T. FALLON / AFP

Összesen 553 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A két John Cleese filmben, A hal neve Wandában és a Fészkes fenevadakban a legjobb.

Számodra idegen ez a fajta identitás tudat. Te csak maradj a szivárványos buzi identitásnál, tapsolj annak, az illik hozzád.

"" De hogy érezheti a magyar örökségét, kitől kapott ilyet? ""

""Ez egy megrendezett jelenet lehetett, ""

Szerinted egy "hollywoodit" ki vesz rá arra?? hogy az Oszkárának átvételekor közönség-elnémító identitást valljon meg, és nonplusz ULTRA előadjon egy erre betanult (magyar) gyermekversikét
"Katica, katica, felmászott a fára, leesett, leesett, kitörött a lába"

Kösz, cancel culture, kösz, globális tudatipar made in USA.

A "világban", értsd a belterjes hollywoodi libsi művészvilágban.

Te baromállat, te...

Mellesleg HA ÉS AMENNYIBEN elfogadnánk az állításodat, az milyen képet fest a magasságos Nyugat szellemi-erkölcsi állapotáról, a demokrácia es szabadság fokáról?
Mondjuk a bolsevik, kommunista diktatúra, elég kevéssé palástolt szovjet dominancia (konkrét katonai megszállás stb.) alatt akár egy Kádár, akár egy Ceausescu SOKKAL KEMÉNYEBBEN KÜLÖNUTAS tudott lenni egy csomó kérdésben, ANÉLKÜL HOGY NAPONTA VIRTUÁLISAN MEGLINCSELTÉK VOLNA Magyarországot vagy Romániát a Pravdában, meg úgy általában mindenhol. Egy Románia megtehette, hogy nem vett részt 1968-ban, hogy elment az 1984-es los angeles-i olimpiára, egy Magyarország megtehette, hogy belép akár az IMF-be, nem is folytatom...

Most? A MAGASSÁGOS, DEMOKRATIKUS, SZABAD NYUGATON? Fél centire lóg ki Orbán a diktált mainstreamből, és verbálisan meglincselik. "SZITOKSZÓ A MAGYAR" - mondod? Csak mert nem küld fegyvereket két szláv nép háborújába, és mert fél centivel hárébb lép a féktelen háborús őrjöngésből?
Még egyszer: mindez milyen képet fest a magasságos Nyugat szellemi-erkölcsi állapotáról, a demokrácia és szabadság fokáról?

Köszönjük, cancel culture, köszönjük globális tudatipar made in USA.

Véletlenül sem látod a hárborzongató jellegét ennek a szó szerint TOTALITÁRIUS tudatipar-diktatúrának?

Mi a baj azzal, ha a magyar identitását mindig vállaló Tony Curtis lánya szintén vállalja ezt az identitást? Milyen alapon lehet kétségbe vonni?

Hollywodban alapvető az identitás alapú politika, csak éppen nem nemzeti alapon. Jamie Lee Curtis ennek ellenére nyilvánította ki, hogy örökségnek tekinti magyar identitását. Ha coming outolt volna, feltehetően fergeteges tapsot kapott volna.

Három idegen nyelven beszélek és olvasok.
A személyeskedésen kívül valami?

Az is jó, meg a Trading Places is, mindenesetre nekem a Frerce Creatures a kedvencem. Az agyafúrt dögös maca szerepekben a '80-as '90-es években ő volt a legjobb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés