Soknullás ügynökök

2023. február 8. 6:22

Batka Zoltán
Népszava
A fiatal tehetségek szoftvert fejlesztenek Hollandiában vagy diáktüntetésen vonulnak.

„Ahogy idehaza mindenre, úgy a magyar titkosszolgálatokra is jócskán ráfér az erősítés, ez tény. Az más kérdés, hogy azok a politikusaink, akik momentán fejlesztenék a szolgálatokat,  inkább elhárítani kellene.

A titkosszolgálatok feladata, hogy a közhatalom szereplői körül ne alakuljanak ki olyan kétes nexusok, amelyek oda vezetnek, hogy például egy addig harsányan atlantista politikai erő, hirtelen, varázsütésre a 2008 óta hódító üzemmódba kapcsolt Oroszország lobbistája legyen, ne forduljon elő, hogy a NATO-tag Magyarország teljes kormánymédiája, közmédiája a magyar érdekkel tökéletesen ellentétes, Kreml-propagandát sugározzon, hogy Budapesten ne flangáljanak tucatjával kémek és az országot ne használják műveleti bázisnak.

Ezt leginkább úgy lehet elérni, hogy az elhárítás teljes erővel küzd az államot lebénító korrupció ellen, mivel logikus, hogy ha például egy igazságügyi államtitkárt kilóra megvesz egy parkolóban zacsiból pénzt osztogató primitív gengszter, akkor az orosz vagy kínai nagykövetségen fedett beosztásban dolgozó, öt nyelven hallgatni tudó képzett profijai ennél is többre képesek. A példálózásból talán sejthető, mennyire lehetett sikeres az eltelt évtized a szolgálatoknál.  Lényegében ugyan – úgymond – »lejárták« az ügyeket, csak hát az ő fejük felett is rendre átlépett a politika.

A szolgálatoknál a fejlesztéshez, nyelveket beszélő, fiatal tehetségekre lenne szükség. Akikből idehaza, sajnos, már alig akad, mert vagy már régen szoftvert fejlesztenek, mondjuk Hollandiában vagy éppen egy diáktüntetésen vonulnak.”

Borítókép: Batka Zoltán az ATV műsorában. (Fotó: YouTube/ ATV Magyarország)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

vagy már régen szoftvert fejlesztenek, mondjuk Hollandiában egy narkós buzibárban vagy éppen egy diáktüntetésen bazmegelnek, mint a nyelvi virtuóz P. Lili

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés