Dominálni akarnak

2023. február 8. 21:44

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
A negyedik kétharmados vereség után az ellenzék már mindent kipróbált, kivéve egyetlen dolgot.

„Aki a hétvégi Gyurcsány-tamtamolás és Donáth-ficergés után attól tartott, hogy egy ideig minőségi szórakoztatás nélkül maradunk, tévedett. Befutott ugyanis Gyurcsány Ferenc leghűbb küblihordozója, Molnár Csaba, és kimerítő életútinterjút adott Gulyás Márton matinéműsorában. A magát »árnyék-kancelláriaminiszterré« kikiáltó Molnár nem kevesebb mint hetven percen keresztül mesélt küzdelmes életéről, hányattatásairól, a népért végzett lankadatlan munkálkodásáról. Tette mindezt a rá jellemző, páratlan szerénységgel és sajátos orgánumával, amit némelyek elviselhetetlen, kappanhangú rikácsolásnak tartanak.

Szóval csak ült és mesélt a Csaba, majd mondókája csúcspontján előadta: a negyedik kétharmados vereség után az ellenzék már mindent kipróbált, kivéve egyetlen dolgot. Ez pedig nem más, mint hogy legyen egy domináns párt. Nyilván ezek lennének ők – tette hozzá a gyengébbek kedvéért. Tehát a Demokratikus Koalíció, a DK, a Gyurcsány-párt. (Közismertebb nevükön: Szemkilövetőék.) S körülöttük döngicsélnének – mint csatakos marha körül a böglyök – a többiek: a sok kis leharcolt, összeaszalódott, Feri által részben már kannibalizált ellenzéki pártocska. Vidám, snájdig társaság ez így, ők indulnának harcba a kormányrúdért 2026-ban – ha útközben bele nem fojtják egymást egy kanál vízbe.

Ha pediglen a DK lenne a domináns, akkor nyilván annak »árnyék-miniszterelnöke«, Apró-Dobrev Klára lesz majd a domina. Dublőre: Vadai Ágnes.

Szerencsére Molnár Csaba jártas a politikatörténetben, így máris remek példával szolgált arra nézvést, miért lenne üdvözítő a nemzetnek, ha a DK uralná az ellenzéki térfelet. Okfejtése szerint 2002-ben és 2006-ban is így és ezért nyertek, még ha csak egy paraszthajszállal is. Arról, sajnos, valamiért megfeledkezett, hogy 2010-ben ugyanebben a dominafölállásban buktak ormótlant. De hát ne kukacoskodjunk! Ha mi kaptunk volna annyi kétharmados sallert, mint ők, nekünk is szellősebb lenne az emlékezetünk.”

 Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés