Továbbra is egymást nyírják a baloldalon

2023. február 8. 6:59

Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
A másik oldal kevés dologban ért egyet, de abban biztosan, hogy Ukrajnát a jövőben is támogatni kell, a szankciók pedig jók és hatásosak.

„Minden hétvégi pártrendezvényen komoly üzeneteket hallottunk az ellenzék jövőbeli politizálására vonatkozóan. Az LMP és a Momentum az összefogást kritizálta, a DK pedig az előválasztásba nem menne bele még egyszer az elhangzottak alapján. Sőt, a folyamatos átcsábítgatásokkal arra készül, hogy 2024-ben, de leginkább 2026-ban ő ossza a lapokat az ellenzéki térfélen. Persze, ha egyáltalán számít a többi párt a DK-ra. A Momentum és az LMP vezetőinek szavaiból is az rajzolódott ugyanis ki, hogy nem mindenáron van szükség a teljes baloldali összefogásra. A Momentum és a DK versengése pedig könnyen átmehet egyfajta chicken game-be, ahol nem tudni, hogy ki rántja előbb félre a kormányt, ha egyáltalán megteszi ezt valamelyik fél. Egy biztos: 

a baloldalnak a DK-val és a DK nélkül is nehéz dolga lenne 2026-ban, ha győzni szeretne.

Az ugyanis mára kiderült, hogy a Gyurcsány-párt fölött igenis van egy üvegplafon a bukott miniszterelnök kudarcos kormányzása miatt, aki pedig »összegyurcsányozódik«, szinte biztosan nem tud választást nyerni. A DK ugyanakkor valószínűleg kihasít a választói tortából egy 15-20% közötti részt, amely nélkül szintén lehetetlen a választási győzelem.

Nehéz lesz az emberek érdekeivel szemben politizálni

Összességében persze lehet itt matekozni, számolgatni, erőviszonyokat figyelni, a végén nem ezek számítanak majd. Hanem az, hogy Magyarországnak jelenleg olyan kormánya van, amely az emberek érdekeit védi a végsőkig. Amely háború helyett békét, szankciók helyett gazdasági kapcsolatokat, céges extraprofitok helyett az emberek jólétét akarja. A másik oldal ugyanakkor kevés dologban ért egyet, de abban biztosan, hogy Ukrajnát a jövőben is támogatni kell, a szankciók pedig jók és hatásosak. És amíg minden bajunk forrását tekintve egység van a baloldalon, hogy azok jók, addig nincs az a konstelláció, amelyben a Fidesznek félnivalója lenne. Mert az emberekért és nem ellenük politizál.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés