Amerika után az EU-ban is megelégelték az oroszokkal való összejátszást, Magyarországnak választania kell

2023. február 8. 16:27

Bartus László
Amerikai Népszava
Mindennek magyarországi belpolitikai vonzata is van.

„Akárhogy is, a zöldpárti EP-képviselő most kimondta, megtört a jég, és erről egyre nyíltabban fognak beszélni. Ha Amerika és az EU egyeztet, Amerikához hasonlóan az EU-nak is ultimátumot kell adnia Orbánnak, hogy döntse el, melyik oldalon áll. Orbán minden jel szerint eldöntötte ezt, ő az oroszok mellett áll, ő az EU és a NATO ellensége. Az EU és a NATO eddig ezt eltűrte, engedte, hogy Orbán kétszínűsködjön, élvezze az uniós és a NATO-tagságból járó előnyüket, sőt azt az orosz érdekek védelmére és képviseletére használja fel. De ennek egyszer véget kell vetni.

Orbán nem sokkal ezelőtt nyilvánosan kijelentette, hogy nem csatlakozik a nyugati blokkhoz, az egymással szemben álló két blokk közé pozícionálta magát. De egy háborús helyzetben nincs ilyen pozíció egy olyan országnak, amely az EU és a NATO tagja. Aki nincs a Nyugattal, az ellene van. De Orbán még ebben is hazudott, mert ő a két »blokk« között nem egy semleges helyet foglal el. Az egyértelmű, hogy az oroszok érdekeit védi, az oroszok pártján áll, a magyar kormánymédia amerikaellenes és nyugatellenes propagandát folytat, az orosz propagandát adaptálja.

Eddig is lehetett tudni, hogy Orbán összejátszik az oroszokkal, sokkal több minden zajlik a háttérben, mint ami a nyilvánosság előtt megjelenik. De egy EP-képviselő most egy nyilvános program keretében azt állította, hogy tudomásuk van a legsúlyosabb árulásról is: eszerint a magyar titkosszolgálatok és kormányszervek az EU és a NATO ellenségének, Oroszországnak szivárogtatnak. Ez a legsúlyosabb vád, hazaárulással egyenértékű. Ez kémkedés, az ellenséggel való kollaboráció, a szövetségesek elárulása, amivel a szövetségeseknek kárt okoznak, esetleg életeket veszélyeztetnek.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tömeggyilkosokkal való összejátszásról szólván:

„Hasznos idióták” – mondta Lenin elvtárs azokra a nyugati kapitalizmusban élőkre, akik segítették a kommunisták hatalmát, terjeszkedését.
A legnagyobb méretű segítség az úgynevezett „Lend-Lease” (Kölcsönzés-bérbeadás) program volt az Egyesült Államok részéről.
Az amerikaiak a Lend-Lease keretében 1943-45 között az alábbiakat szállították a szovjeteknek:

Repülőgép 14,795 darab
Páncélos 7,056 darab
Jeep-ek 51,503 darab
Teherautó 375,883 darab
Motorkerékpár 35,170 darab
Löveg 8,218 darab
Golyószóró 131,633 darab
Vasúti kocsi 11,155 darab
Lokomotív 1,981 darab
Katonai bakancs 15,417,000 pár
és még sok egyéb.

Annyira nem számlázták le, hogy a szovjeteknek adták még azokat a lemezeket is amivel a megszállási valutát nyomtatták. A világ szempontjából is káros idióták voltak, már akkor.

Lassan elkerülhetetlen lesz a Gyurcsány házaspár orosz kapcsolatainak vizsgálata. Ő volt az egyetlen magyar kormányfő, aki Putyin személyes barátságával dicsekedett. Ez viszont roppant kínos lesz az EU baloldalnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés