Az akkumulátorgyár kérdése nagyon fontos kérdés

2023. február 7. 13:43

Hadházy Ákos
Facebook
De vajon elveheti-e a fókuszt a tanárok és a diákok követeléséről?

„– A tanárok és a diákok ügye nagyon fontos kérdés, a helyiek és a jövőnk szempontjából is. De vajon elveheti-e a fókuszt az elmaradt közszolgálati béremelésekről?

– Az elmaradt béremelés nagyon fontos a dolgozók szempontjából. De vajon elveheti-e a fókuszt az egészségügy szétveréséről?

– Az egészségügy kérdése nagyon fontos kérdés, a benne dolgozók és a jövőnk szempontjából is. De vajon elveheti-e a fókuszt az erdők esztelen kivágásának engedélyezéséről?

– Az erdők kivágása nagyon fontos kérdés, a közelben lakók és a jövőnk szempontjából is. De vajon elveheti-e a fókuszt az egyetemeink fideszes alapítványokba lopásáról?

– Az egyetemek alapítványokba lopása nagyon fontos kérdés a felsőoktatásban tanulók és oktatók és a jövőnk szempontjából. De vajon elveheti-e a fókuszt a Fudan egyetem ügyéről?

Csak néhány olyan ügyet soroltam, ahol volt kisebb-nagyobb tiltakozás, de elbukott, vagy elbukhat. A győzelem nagyban függ, vagy függött volna attól, hogy mekkora figyelmet kap az ügy és mellette kiálló emberek.

DE EGYIK ÜGYÖN SEM LESZ ELÉG FIGYELEM A GYŐZELEMHEZ, HA MINDIG CSAK AZ ADOTT ÜGYET PRÓBÁLJUK MEGOLDANI, NEM PEDIG A RENDSZERT MEGVÁLTOZTATNI. A rendszer pedig mindaddig nem fog megváltozni, amíg propagandagépezetet a kezében hagyjuk. Minden kommunikációs csata, és emiatt minden cél és minden nyomásgyakorlás elveszhet addig, amíg a kormány többször annyi emberhez küldheti el akár a legképtelenebb, legostobább érveket a propaganda gépezeten keresztül, mint mi a maradék független sajtón keresztül az igazságot.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés