Klárikát ajánlja

2023. február 6. 11:00

Pilhál György
Magyar Nemzet
Szó se róla, ügyesen hajrázott…

„Egy minapi felmérés szerint Magyarország jelenlegi két legelutasítottabb politikusa Gyurcsány Ferenc és hitvese, Dobrev Klára. Az eredmény Gyurcsányt illető részének nincs különösebb hírértéke, Láriferi 2006 óta stabilan vezeti a közutálati rangsort. Klára asszonnyal valamelyest más a helyzet, már csak azért is, mert ő nemrég lépett a politikai porondra, vagyis neki nagyon kellett igyekeznie, hogy leássa magát a kritikán alu­liak közé.

Szó se róla, ügyesen hajrázott… Ahogyan a felmérést végző baloldali (!) 21 Kutatóközpont értékeléséből kitetszik, a válaszadók zöme a szemkilövőhegyi házaspár egyikét sem szeretné politikai szerepben látni. (Gyurcsánytól még az ellenzéki szavazóknak is hideglelésük van.)

Az egész attól igazán érdekes, mert eközben pártjuk, a Demokratikus Koalíció megállás nélkül azt jövendöli, hogy Magyarország következő miniszterelnöke Dobrev Klára lesz, ki más? 

A jövendölők egyike, Gréczy Zsolt a minap ekképpen indokolta Klára asszony elkerülhetetlen menny­bemenetelét: »Számomra nem kérdés, hogy Dobrev Klára az egyetlen remény az európai életre! Ő a legalkalmasabb a kormányzásra, ő vezeti az árnyékkormányt, ő a remény a kormányváltásra. És mögötte áll a DK, a legnagyobb ellenzéki párt.«

Míg az ijesztő alternatívát ízlelgetjük, azért azt ne feledjük, ahhoz, hogy Gréczy mameluknak fusson a neve a sajtóban, időről időre mondania kell valami efféle baromságot. (Vagy csinálni valami látványos attrakciót, kézimunka-bemutatót, egyebet…) Hogy Dobrev Klára lenne a jövő záloga? Boldogult Hofi Gézát idézném: »A rosseb, aki kiváltja.«”

Nyitókép: Kőhalmi Péter/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azé' Feri ügyesen keveri a lapokat. Ki gondolta volna 2011-ben, hogy egy évtized múlva a DK lesz az ellenzék vezető ereje? Sőt, hamarabb, mert a 2019-es EP választáson már ők kapták a legtöbb ellenzéki voksot.

Világos. Nem akarom én mentegetni Ferit, semmi okom nincs rá. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés