Közöd?!

2023. február 6. 6:17

Gábor György
Klubrádió
Csányi és persze a hatalom számára miért csak az árpádsávosok számítanak igazi magyar szurkolóknak?

„Csányi számára és persze (naná!) a hatalom számára miért csak az árpádsávosok és nagy-magyarországosok számítanak igazi magyar szurkolóknak: azok vajon miért nem, akik épp az árpádsávosok miatt kerülik el messzire a stadionok világát?

Nos, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, az MLSZ elnöke, a 2022. év leggazdagabb magyarja a fentieket rosszul gondolja. A jelképek és szimbólumok jelentését nem a »rövidebb« vagy »hosszabb« időszak határozza meg. Aki ilyet állít, annak elemi ismeretei sincsenek sem a jelképek lényegéről, sem a történelemről. Vegyük például a svasztikát, az egyik legősibb jelképet, amelyet a hinduizmus már az i.e. II. évezredben ismert és használt. De a svasztika díszítő elemként megtalálható az ókori zsidó és keresztény emlékeken, csakúgy, mint a muszlim mecseteken.

Ehhez képest a horogkereszt története sokkal »rövidebb időszakra« tehető, minthogy csak az 1920-as években vált a nemzetiszocializmus jelképévé, ám Csányi nagyívű történelem- és szimbólumelméleti eszmefuttatásával szemben valamiért mégis a mai Magyarországon és a világ civilizált felén napjainkban már önkényuralmi jelképnek minősül, amelynek használatát a Büntető Törvénykönyv tiltja.

Bizonyára azért, mert a felkészületlen és ostoba törvényalkotók nem ismerték Csányi hosszú és rövid időtartam teóriáját! Az árpádsávos zászlónak természetesen ott a helye a magyar történelmi zászlók sorában, ám onnan kiemelve, majd hozzápasszintva a Nagy-Magyarország jelképéhez, azonnal más jelentést ölt magára.”

Csányi Sándor: Szerintünk nem politikai üzenet a Nagy-Magyarország jelkép

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gábor okoskodó demagóg suttyó. Attól, hogy a horogkereszt tiltott jelkép, annak kontextusai nem azok. Logikája szerint, ha pl. 1937-ben rápingáltak egy bögrére egy ilyet, a bögréket be kell tiltani. Azért mert az árpádsávos zászlóra tették a nyilaskeresztet, az árpádsávos zászló önmagában nem fejez ki náci tartalmat, még annyira sem, mint a Heinekenen a vörös csillag. Ezen az alapon a nemzeti trikolór is tiltható lenne, mert valamikor Gáborék belerakták a sarló kalapácsos címert.

Röfög a bolsevik rabbi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés